Rappet kontantkort for 700000

Det heter seg at postmannen alltid ringer to ganger. En postansatt på Alfaset i Oslo hadde tydeligvis tenkt å ta noen ringerunder ekstra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den utro tjeneren i Posten er nemlig siktet for å ha stjålet kontantkort til mobiltelefoner for om lag 700000 kroner. 37-åringen og tre andre er oppsagt med umiddelbar virkning fra Postens godssenter på Alfaset.

Og de som har kjøpt stjålne kontantkort fra de postansatte har grunn til å svette i buksene: Telenor hevder de kan oppspore og stenge kontantkortene når de brukes.

På fersken

Mobilkortene har gått i postforsendelser fra Telenor til forhandlere. På veien har kortene havnet innom postens godssenter.

Der havnet de i lommene til utro postansatte.

37-åringen ble tatt på fersk gjerning, og ga en uforbeholden tilståelse. Politiet har beslaglagt kontantkort mannen hadde stjålet, men Telenor regner med at en del av kortene allerede er ute på det illegale markedet.

- Vi kan se når kortene blir brukt, og kan sperre dem. Vi kan også gå til politianmeldelse av brukerne, sier sikkerhetssjef Audun Tollum-Andersen i Telenor Mobil.

Selv om bare én person er siktet i saken, er altså fire mann oppsagt etter at saken ble oppdaget.

- Det viktigste for oss er at de ble avslørt gjennom våre egne sikkerhetskontroller, sier informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge BA.

Underslagene skal ha pågått over tid, og Posten og Telenor har samarbeidet om å avsløre de utro tjenerne.

- Megaproblem

- 37-åringen er siktet for underslag, har tilstått og venter på påtale. Men dette er bare en av mange saker med utro tjenere på Posten. Det er et megaproblem, sier politiførstebetjent Asbjørn Øynes ved Stovner politistasjon.

- Det er ikke et stort problem. Av 25 millioner pakker forsvinner bare 0,03 promille årlig, sier informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme.

SER DEG: Sikkerhetssjef Audun Tollum-Andersen i Telenor Mobil.