Rapport: - Putin beordret hacking for å hjelpe Trump

Heter det i en nedgradert amerikansk etterretningsrapport.

President Vladimir Putin ga personlig ordre om cyberangrep for å påvirke valgutfallet i USA, heter det i en nedgradert amerikansk etterretningsrapport. Foto: Mikhail Klimentyev/Kremlin Press Service, Sputnik, via AP.
President Vladimir Putin ga personlig ordre om cyberangrep for å påvirke valgutfallet i USA, heter det i en nedgradert amerikansk etterretningsrapport. Foto: Mikhail Klimentyev/Kremlin Press Service, Sputnik, via AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): President Vladimir Putin ga personlig ordre om cyberangrep for å påvirke valgutfallet i USA, heter det i en nedgradert amerikansk etterretningsrapport.

Den tidligere hemmeligstemplede rapporten ble offentliggjort fredag etter at lederne for etterretningstjenestene hadde hatt et møte for å orientere påtroppende president Donald Trump, skriver nyhetsbyrået AP.

Etterretningsrapporten slår fast at russiske myndigheter forsøkte å undergrave valgkampen til Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton slik at republikaneren Trump skulle vinne valget.

Før dette har det ikke blitt lagt fram klare bevis på at Russland står bak hackingen, noe som har fått skeptikere i både Norge og USA til å stille spørsmål ved sannhetsgehalten i anklagene.

Etter møtet med Trump sier den påtroppende presidenten at han på tross av dette ikke tror at hackingen har påvirket valgresultatet.

I en uttalelse fra Trump i kveld står det: «Mens Russland, Kina og andre land, eksterne grupper og folk konstant prøver å trenge gjennom cyber-infrastrukturen til våre statlige institusjoner, bedrifter og organisasjoner, inkludert Det demokratiske parti sin nasjonalkomité, var det absolutt ingen effekt på valgresultatet. Det var overhodet ikke noen tukling med stemmeautomatene. Det er også registrert forsøk på å hacke Det republikanske partiets nasjonalkomité, men partiet har et sterkt forsvar mot hacking, og hackerne dermed ikke klarte det».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer