Rapport: 50 000 mister jobben i oljebransjen innen 2018

Men så kommer oppturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oppturen etter oljekrisen kommer først i 2018, og fram til da skal 50.000 jobber bort, ifølge en ny rapport fra bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

- Rapporten viser at det kommer til å være et betydelig behov for rekruttering i 2019- 2020. Det er en hyggelig beskjed å kunne gi, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass til Dagens Næringsliv.

Innen den tid vil 50.000 norske oljejobber være borte, ifølge rapporten, som forskningsstiftelsen Iris har utarbeidet for organisasjonen. 38.000 av dem har forsvunnet allerede, mens 12.000 flere arbeidsplasser er ventet å forsvinne i 2016 og 2017.

Forutsatt at oljeprisen snur i 2017, vil antall tilgjengelige oljejobber øke igjen med 22.000 fram mot 2020, ifølge rapporten, som legges fram på årskonferansen til Norsk olje og gass torsdag.

Leder Leif Sande i fagforeningen Industri Energi er ikke mye imponert over arbeidsgiversidens signaler:

- Når de nå skal til igjen og rekruttere folk med realfag for å få fatt i disse 22.000, er det mange som vil stille seg spørsmålet - de bør i alle fall stille seg spørsmålet - er dette en næring en kan stole på? Hvor mange år vil gå før dette tar seg opp igjen? Skal vi satse på å ta vår utdannelse sånn at vi havner i oljebransjen for bare et par år, spør han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer