CIA og Trump-administrasjonen

Rapport: Diskuterte drap på Assange

CIA og Trump-administrasjonen skal ha «sett rødt» etter at Julian Assange og Wikileaks i 2017 publiserte det de hevdet var tusenvis av konfidensielle CIA-dokumenter, ifølge ny rapport. Den tidligere presidenten avviser anklagene.

NY RAPPORT: CIA og Trump-administrasjonen skal diskutert attentat og bortføring av Wikileaks-grunlegger Julian Assange etter at Wikileaks i 2017 publiserte det de hevdet var tusenvis av konfidensielle CIA-dokumenter. Foto: NTB / Al Drago / UPI / Shutterstock
NY RAPPORT: CIA og Trump-administrasjonen skal diskutert attentat og bortføring av Wikileaks-grunlegger Julian Assange etter at Wikileaks i 2017 publiserte det de hevdet var tusenvis av konfidensielle CIA-dokumenter. Foto: NTB / Al Drago / UPI / Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høytstående tjenestemenn i CIA og ansatte i Trump-administrasjonen skal ha diskutert bortføring og attentat på WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, ifølge en rapport omtalt av flere medier, deriblant The Guardian, The Independent og The Times.

Det har gått over ti år sida Assange og Wikileaks gjorde amerikanske myndigheter rasende ved å publisere store mengder hemmeligstemplet, amerikansk materiale, blant annet om USAs krigføring i Irak og Afghanistan.

Så rødt

Planene til CIA og Trump-administrasjonen ble angivelig lagt fram etter Assange i 2017 publiserte det Wikileaks hevdet var tusenvis av konfidensielle CIA-dokumenter, ifølge rapporten, først omtalt av Yahoo News.

Slippet, ved navn «Vault 7», var en del av serien «Year Zero», som til sammen omfattet 8761 dokumenter og filer fra CIAs Center for Cyber Intelligence, ifølge WikiLeaks selv.

USAs tidligere utenriksminister Mike Pompeo og CIA-ledelsen var «helt løsrevet fra virkeligheten fordi de var så flaue over «Vault 7», hevder en anonym ansatt i Trumps nasjonale sikkerhetstjeneste, ifølge rapporten. «De så rødt», hevder vedkommende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer