TRE DREPT: Tre personerble drept av sør-sudaneseren Peter Roy Paul Beak på en buss i Årdal 4. november 2013.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE DREPT: Tre personerble drept av sør-sudaneseren Peter Roy Paul Beak på en buss i Årdal 4. november 2013. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Rapport: Flere feil skjedde før bussdrapsmann døde

Tiltak kunne kanskje ha forhindret hendelsen, ifølge en rapport fra Kriminalomsorgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble begått flere feilvurderinger da en 31 år gammel trippeldrapstiltalt skadet seg i Bergen fengsel slik at han senere døde. Tiltak kunne kanskje ha forhindret hendelsen, ifølge en rapport fra Kriminalomsorgen.

Deltok i psykologsamtale Sør-sudaneren Peter Roy Paul Beak deltok i en psykologsamtale på uteområdet i Bergen fengsel 27. august i fjor da han plutselig klatret opp på taket og hoppet ned i luftegården. To uker senere døde han på sykehus av skadene han pådro seg.

Ifølge en rapport fra Kriminalomsorgen region vest, sendt til Kriminalomsorgsdirektoratet, fremgår det at tiltak kunne ha vært gjort annerledes, og at dette kanskje kunne ha forhindret hendelsen, skriver VG.

- Vi ser at betjentene kunne ha vært utplassert på en annen måte for å ivareta tryggheten i forhold til eventuelle hendelser, skriver assisterende regiondirektør Leif Waage og sikkerhetsinspektør Kennet V. Johansen i rapporten, der hendelsen omtales som et selvmord.

Ble oppfattet som syk Tre betjenter sto samlet i døren ut til uteområdet, mens Beak satt på nærmeste benk cirka 10 meter unna sammen med to psykologer. Den trippeldrapstiltalte mannen hadde dermed mulighet til å bevege seg uhindret i motsatt retning, bort fra betjentene, heter det i et notat som fungerende fengselsleder Ivar Solhaug Jensen og sikkerhetsinspektør Roar Johannessen i Bergen fengsel har sendt til Kriminalomsorgen.

Waage sier til VG at ingen av dem som var til stede under samtalen kan kritiseres eller klandres for det som skjedde.

Beak var tiltalt for å ha drept tre personer på en buss i Årdal 4. november 2013. Han ble oppfattet som svært syk og forvirret og ble ivaretatt av helseavdelingen i Bergen fengsel.

(NTB)