Rapport fra FN: - Barn blir korsfestet og begravd levende

IS i Irak.

BRUTALITET: En rekke eksperter har lagt fram rapporten som tar for seg grove brudd på FNs konvensjon om barnets rettigheter. Rapporten forteller om grufulle forhold. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED EL-SHAHED
BRUTALITET: En rekke eksperter har lagt fram rapporten som tar for seg grove brudd på FNs konvensjon om barnets rettigheter. Rapporten forteller om grufulle forhold. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED EL-SHAHED Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Islamske Stat (IS) voldtar og torturerer barn i Irak. Det kommer fram i en rapport fra FN som ble offentlig denne uka.

Det er en rekke eksperter som har lagt fram rapporten som tar for seg grove brudd på FNs konvensjon om barnets rettigheter.

- Vi er dypt urolige etter drap og tortur av barn, sier den østerrikske eksperten og dommeren Renate Winters til Reuters.

Korsfestet Rapporten tar for seg massehenrettelser, halshugging og korsfestelse av barn. Det rapporteres også om barn som er blitt begravd levende.

Ofrene skal ofte komme fra minoritetsgrupper som kristne og yazidier.

«Det er systematisk drap av barn som tilhører religiøse og etniske minoriteter, blant annet flere tilfeller av massehenrettelser av gutter, samt rapporter om halshugging, korsfestelser av barn, og barn som er begravd levende», står det skrevet i FN-rapporten.

Dette er ett av tre punkter som ekspertene legger fram. Komiteen legger til at de fordømmer brutaliten.

De to andre punktene lyder:

«Et stort antall barn er drept og hardt skadd som et resultat av kamper, inkludert luftangrep, og militære operasjoner ved de irakiske sikkerhetsstyrkene, og som følge av landminer. Dette inkluderer dødsfall av dehydrering, sult og varme i konfliktrammede områder».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer