Rapport: Kampen mot rasisme og fremmedfrykt opptar ungdom mest

- Det er kanskje et lite spark i leggen til Sylvi Listhaug, mener Fagforbundets Mette Nord.

INGEN MOTSETNING: Sylvi Listhaug (Frp) mener "Fagforbundets ungdomsbarometer" prøver å bygge en motsetning som ikke er der. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
INGEN MOTSETNING: Sylvi Listhaug (Frp) mener "Fagforbundets ungdomsbarometer" prøver å bygge en motsetning som ikke er der. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampen mot rasisme og fremmedfrykt er enkeltsaken som opptar ungdommene mest.Det viser Fagforbundets ungdomsbarometer, som Fafo har utarbeidet i samarbeid med fagorganisasjonen.Der svarer 71 prosent av ungdommene at de i «stor grad» er enige i at de er opptatt av å bekjempe rasisme og fremmedfrykt.

«Det viktigste for dem var å bekjempe rasisme og fremmedfrykt – over 70 prosent mente dette i stor grad. Kvinner mente at dette var viktigere enn menn (henholdsvis 78 og 65 prosent), mens det ikke var forskjeller blant unge med ulikt utdanningsnivå eller studieretning. Tilsvarende ligger det å begrense innvandringen til Norge nederst på lista, 13 prosent mente at dette i stor grad var viktig.», står det i rapporten.

- Jeg synes det er veldig positivt, og det viser noe om ungdommers verdigrunnlag og holdninger til samfunnet. Det er mulig at det er en generasjonssak, og det er kanskje også et lite spark i leggen til Sylvi Listhaug, sier leder Mette Nord i Fagforbundet.

Uenig

Det er ikke innvandrings- og integreringsministeren enig i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer