Rapport kan avsløre ras-årsaken

Statens Vegvesen fikk ras-rapport 16. februar. - Fastslår ustø grunn og anbefaler omfattende sikring.

VEIBYGGING: Her går veien som skulle utvides av Statens Vegvesen. Multiconsult utredet grunnen og anbefalte en rekke sikringstiltak på grunn av leirmassene i området. Foto: Steinar Johansen.
VEIBYGGING: Her går veien som skulle utvides av Statens Vegvesen. Multiconsult utredet grunnen og anbefalte en rekke sikringstiltak på grunn av leirmassene i området. Foto: Steinar Johansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du bilder eller video av rasområdet? Send til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00. --------------------------(Dagbladet.no): 16. mars leverte Multuconsult en geoteknisk rapport om de ustabile leirmassene rundt rasstedet i Namsos til Statens Vegvesen.

Den konkluderte med at grunnen var så ustø at en rekke sikringsoppgaver måtte gjøres for å muliggjøre utvidelsene av den eksisterende kommunale veien. Det bekrefter Statens Vegvesen over Dagbladet.no fredag kveld.

- Måtte gjøres tiltak- Rapporten danner grunnlaget for de anleggstekniske detaljene i prosjektet. Den fastslår at det er en ustø grunn i anleggsområdet ved siden av raset og anbefaler omfattende sikring. Den inneholder flere forslag for å stabilisere veien, sier utbyggingssjef Ove Nesje i Statens vegvesen midtnorge til Dagbladet.no.

Rapporten kan bli avgjørende for å forstå årsaken til det 700 meter lange raset.

- Vi går i kveld gjennom hele rapporten i samarbeid med Multiconsults geoteknikere, for å se om Statens Vegvesen har fulgt alle anbefalingene de har kommet med, sier Nesje.To minutter etter sprengningDa raset gikk skal Statens vegvesen ha vært i gang med å følge sikringen som ble anbefalt i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer