Rapport: Kina har utvidet militæranlegg i Sør-Kinahavet

Kina bygget anlegg som dekker et område på 290 000 kvadratmeter i løpet av 2017.

BYGGER UT: Kinas president Xi Jinping har sørget for å bygge ut kinesiske militæranlegg i Sør-Kinahavet i løpet av året. Foto: Nicolas Asfouri / AP / NTB scanpix
BYGGER UT: Kinas president Xi Jinping har sørget for å bygge ut kinesiske militæranlegg i Sør-Kinahavet i løpet av året. Foto: Nicolas Asfouri / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kina bygger ikke lenger like mange kunstige øyer i Sør-Kinahavet, men har i løpet av året utvidet militæranleggene i området kraftig, ifølge en ny rapport.

Rapporten er laget av den amerikanske tankesmia Centre for Strategic and International Studies (CSIS). Den konkluderer med at Kina har bygget anlegg som dekker et område på 290 000 kvadratmeter på Paraceløyene og Spratlyøyene i løpet av 2017.

Begge øygruppene ligger i Sør-Kinahavet sør for Hongkong og midt mellom Vietnam og Filippinene. Flere andre land i regionen gjør også krav på dem.

De nye kinesiske anleggene består blant annet av flyhangarer, rullebaner, radar- og kommunikasjonsanlegg, kontorbygninger, våpenlagre og oppbevaringsbygg for rakettplattformer, ifølge rapporten.

Både Kina og Vietnam gjør krav på Paraceløyene, mens Den faste voldgiftsdomstolen i Haag konkluderte i 2016 med at Spratlyøyene tilhører Filippinene. Kina avviste dommen.

Filippinenes president Rodrigo Duterte har stort sett latt den territorielle striden med Kina ligge etter at han ble president i fjor.​

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer