Rapport: Leger og apotek bryter taushetsplikten

Stavanger (NTB): Leger og Apotek i Sandnes utveksler fortrolige opplysninger, ifølge en rapport fra Rogalandsforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leger har ikke lov til å ta kontakt med apotekene for å sjekke om pasienter får resepter på vanedannende medisiner fra flere leger. I rapporten «Piller på avveie» kommer det fram at leger og apotek i Sandnes utveksler ulovlige opplysninger seg i mellom, framfor å gå via fylkeslegen slik loven krever. Legene skylder på at de vanlige kanalene er for tungvinte, skriver Stavanger Aftenblad.

Taushetsbrudd

«Først ringer jeg apoteket for å sjekke mistanken. Apoteket har taushetsplikt, men gir likevel opplysninger i slike saker. Både lege og apotek bryter her loven. Det er snakk om en uhensiktsmessig lov.» Slik siteres en lege i rapporten. Ifølge forskerne gir flere av de intervjuede legene uttrykk for det samme synet.

- Hvis dette er tilfelle, er det et klart brudd på taushetsplikten. Selv om loven kanskje er uhensiktsmessig, finnes det ingen unnskyldning for å gå utenom, sier assisterende fylkeslege Ole Mathis Hetta til Stavanger Aftenblad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer