Klima:

Rapport: Norges oljeplaner i utakt med Paris-avtalen

Ifølge ny rapport vil Norges planlagte olje- og gassfelt føre til 150 prosent mer utslipp enn det som slippes ut fra felt som er i drift i dag.

PARIS-AVTALEN: Norges utslipskurs er ikke på linje med nivaet av globale utslippskutt som skal til for å nå målene i Paris-avtalen, viser rapport. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
PARIS-AVTALEN: Norges utslipskurs er ikke på linje med nivaet av globale utslippskutt som skal til for å nå målene i Paris-avtalen, viser rapport. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges olje- og gassproduksjon er på kollisjonskurs med Paris-avtalen. Det kommer fram i en rapport laget av klimatenketanken Oil Change International.

I rapporten konkluderes det med at landets planlagte olje- og gassproduksjon for årene framover ikke er forenlig med retningen man må ta for å nå Parisavtalen.

I september i fjor kom en global rapport om karbonbudsjett i henhold til Parisavtalen. Den rapporten konkluderte med at de potensielle karbonutslippene fra olje, gass og kull i verden over i dag, ville gi oss en oppvarming på mer enn 2 grader.

Nå har Oil Change utført egne nasjonale studier og Norge er første land ut. Denne nasjonale rapporten om Norge lanseres i dag. Dagbladet har fått tilgang til rapporten, hvor det blant annet står følgende:

«Norges utslippskurs med foreslåtte og prosjekterte nye olje- og gassfelt er ikke på linje med nivået av globale utslippskutt som skal til for å nå klimamålene fra Parisavtalen».

Fryse leieavtaler og tillatelser

Samtidig kommer det fram at Norges foreslåtte og prosjekterte nye olje- og gassfelt vil føre til 150 prosent mer utslipp enn hva tilfellet er fra felt som er i drift i dag. Det kommer også fram i rapporten at Norge er verdens sjuende største eksportør av utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer