Islamsk Råd:

Rapport: Oppsigelse av Islamsk Råds generalsekretær var ugyldig

- Kritikken var usaklig og mer personlig enn hva som er vanlig. 

UGYLDIG: Fosøket på å si opp Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, var ugyldig, ifølge ny granskingsrapport. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UGYLDIG: Fosøket på å si opp Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, var ugyldig, ifølge ny granskingsrapport. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Styrets forsøk på å si opp generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) var ugyldig, melder Aftenposten på bakgrunn av en granskingsrapport.

Hele styret i IRN trakk seg i juni i fjor som følge av at styrets oppsigelse av generalsekretæren ble forkastet i et rådsmøte. Nå konkluderer en granskingsrapport utført av advokatkontoret Avco med at oppsigelsen var ugyldig, skriver avisa.

- Jeg er ikke overrasket over konklusjonene i rapporten. Jeg forventet at det skulle bli slik, og jeg er glad for det som kommer fram, sier Afsar, i det som er den første kommentaren fra ham i denne saken.

Styret ønsket å avskjedige Afsar fordi de mente han ikke var kvalifisert, hadde manglende levering av resultater, manglende rapportering og dårlig omdømme. I granskingsrapporten heter det at flere av påstandene ikke kan dokumenteres.

- Jeg er glad for at konklusjonen viser at kritikken mot meg var usaklig og mer personlig enn hva som er vanlig i en personalsak, sier han.

To av dem som trakk seg fra styret, Basim Ghozlan i Rabita-moskeen og Arshad Jamil i Islamic Cultural Center, sier de tar rapporten til etterretning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer