Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamsk Råd:

Rapport: Oppsigelse av Islamsk Råds generalsekretær var ugyldig

- Kritikken var usaklig og mer personlig enn hva som er vanlig. 

UGYLDIG: Fosøket på å si opp Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, var ugyldig, ifølge ny granskingsrapport. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UGYLDIG: Fosøket på å si opp Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, var ugyldig, ifølge ny granskingsrapport. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrets forsøk på å si opp generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) var ugyldig, melder Aftenposten på bakgrunn av en granskingsrapport.

Hele styret i IRN trakk seg i juni i fjor som følge av at styrets oppsigelse av generalsekretæren ble forkastet i et rådsmøte. Nå konkluderer en granskingsrapport utført av advokatkontoret Avco med at oppsigelsen var ugyldig, skriver avisa.

- Jeg er ikke overrasket over konklusjonene i rapporten. Jeg forventet at det skulle bli slik, og jeg er glad for det som kommer fram, sier Afsar, i det som er den første kommentaren fra ham i denne saken.

Styret ønsket å avskjedige Afsar fordi de mente han ikke var kvalifisert, hadde manglende levering av resultater, manglende rapportering og dårlig omdømme. I granskingsrapporten heter det at flere av påstandene ikke kan dokumenteres.

- Jeg er glad for at konklusjonen viser at kritikken mot meg var usaklig og mer personlig enn hva som er vanlig i en personalsak, sier han.

To av dem som trakk seg fra styret, Basim Ghozlan i Rabita-moskeen og Arshad Jamil i Islamic Cultural Center, sier de tar rapporten til etterretning.