Rapport påpekte svakheter ved Jåtta-anlegget

En rapport laget av Forsvarets bygningstjeneste (FBT) har påpekt betydelige sikkerhetsmessige mangler ved Forsvarets anlegg på Jåtta. Reitan får i samme rapport godkjent-stempel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget skal 13. juni avgjøre hvor det nye nasjonale hovedkvarteret skal ligge, og kampen står mellom Jåtta i Rogaland og Reitan i Nordland. Det er medier i Nordland som bringer opplysningene om rapporten fra FBT. Politikerne i Stortinget er ikke kjent med innholdet i rapporten, som ble laget i 1999.

Både forsvarssjefen og forsvarsministeren går inn for at hovedkvarteret skal legges til Jåtta.

Senterpartiets Gunnar Restad sier til NRK at dette er opplysninger som forsvarskomiteen ikke er gjort kjent med.

Lederen i komiteen, Frp-representanten Hans Røsjorde, sier til Nordlands Framtid at han er kjent med at Jåtta fikk dårligste karakter i rapporten. Han ønsker ikke å kommentere saken ettersom han ikke har sett selve rapporten.

Under FBT-inspeksjonene ble alt fra brannsikkerhet og nødutstyr, til utholdenhet i krisesituasjoner og generell stridsdyktighet evaluert.

FBT konkluderer med at anlegget på Jåttå ikke er i akseptabel forfatning. Anlegget har på enkelte områder så betydelige defekter at det ikke vil kunne fungere som det skal i en krisesituasjon.

Brigader Kjell Grandhagen, informasjonssjef i Forsvarets overkommando, bekrefter at inspeksjonene har funnet sted, men vil ikke kommentere saken fordi dette er gradert informasjon.

NTB