Russlands nye supervåpen:

Rapport: Russland skal teste «Skyfall»

Nye satellittbilder avslører det som skal være forberedelser til tester av Russlands nye supervåpen.

FORBEREDELSER: Disse satelittbildene avslører stor aktivitet ved Pankovo på Novaja Semlja, dobbeltøya i Nordishavet i Russland. Eksperter antar at Russland snart vil teste det såkalte supervåpenet «Skyfall». Foto: Capella Space / Middelbury Institute of International Studies
FORBEREDELSER: Disse satelittbildene avslører stor aktivitet ved Pankovo på Novaja Semlja, dobbeltøya i Nordishavet i Russland. Eksperter antar at Russland snart vil teste det såkalte supervåpenet «Skyfall». Foto: Capella Space / Middelbury Institute of International Studies Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Russland er missilet døpt «Burevestnik». I Vesten har missilet fått tilnavnet «Skyfall».

Missilet er tilslørt av hemmelighold, og testingen av Vladimir Putins nye supervåpen skal angivelig ha kostet liv allerede.

Nå skal russiske myndigheter gjøre seg klare til å teste våpenet igjen, ifølge amerikanske Middlebury Institute of International Studies, som har analysert ferske satellittbilder.

Avslørt av satellittbilder

Satellittbildene viser flust med forberedelser på Novaja Zemlja, den russiske dobbelttøya i Nordishavet nær Arktis, skriver CNN, som først omtalte saken.

De siste bildene er fra 16. august, og skal blant annet vise en oppskytningsrampe.

- Det er også et betydelig antall objekter ved siden av oppskytningsrampen, som trolig er kjøretøyer og containere. Ikke noe av dette var til stede sist bilder ble tatt i juni, sier Jeffrey Lewis, våpenekspert og forsker ved Middlebury Institute of International Studies, til CNN.

At forberedelsene finner sted i Pankovo, på Novaja Zemlja, er blant tegnene på at russerne kan gjøre seg klare til å teste «Burevestnik»-missilet, ifølge forskeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer