500 SEKSUELLE OVERGREP: Mer enn 500 anklager om seksuelt misbruk av ofre helt ned i toårsalderen er blitt rettet mot den tidligere BBC-profilen Jimmy Savile. Foto: AP Photo/ Lewis Whyld/PA/NTB Scanpix
500 SEKSUELLE OVERGREP: Mer enn 500 anklager om seksuelt misbruk av ofre helt ned i toårsalderen er blitt rettet mot den tidligere BBC-profilen Jimmy Savile. Foto: AP Photo/ Lewis Whyld/PA/NTB ScanpixVis mer

Rapport: Savile forgrep seg på toåring

BBC-profilen Jimmy Savile anklaget for over 500 overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 500 anklager om seksuelt misbruk av ofre helt ned i toårsalderen er blitt rettet mot den tidligere BBC-profilen Jimmy Savile.

Det kommer fram i en ny rapport som legges fram av gruppen NSPCC som jobber for å stoppe overgrep mot barn. Rapporten ble bestilt av BBC-programmet Panorama og dokumenterer de mange overgrepene Savile begikk da han var en av Storbritannias største TV-profiler.

- Det er ingen tvil om at Savile var en av de verste, om ikke den verse, seksualmisbrukeren vi i NSPCC noen gang har kommet over, sier Peter Watt i gruppen.

Flest ofre mellom 13 og 15 Ifølge politiet i Thames Valley har de avdekket 16 tilfeller av overgrep på Broadmoor-sykehuset, der Savile hadde sin egen nøkkel. Savile begikk overgrep mot jenter i BBCs bygninger, på skoler og sykehus.

Den nye rapporten viser at de fleste ofrene var mellom 13 og 15 år, mens enkelte overgrep ble begått mot barn ned i toårsalderen.

Panorama kan også avsløre hvordan Savile sikret seg kontrollen over Broadmoor-sykehuset i 1988. En tjenestemann foreslo at Savile kunne lede arbeidet med å få sykehuset på rett kjøl igjen.

Savile gjorde det blant annet klart overfor helseminister Edwina Currie at han ville bruke informasjon han hadde om de ansatte for å løse konflikten med fagforeningen.

- Jeg laget et notat om det, for jeg ble så overrasket, sier Currie til BBC og påpeker at det ikke hadde kommet noen klager på Savile da.

- Ville ikke blitt trodd Nå viser det imidlertid at flere på sykehuset ble utsatt for overgrep. Chandra Ghosh, en psykiater som jobbet på sykehuset, sier at pasientene ikke ville ha blitt trodd dersom de fortalte om overgrepene da de fant sted.

- Ingen ville ha trodd på dem. Du vet, dette var jo herr Savile. Jim fikser det, som man sa, sier hun.

BBC har også snakket med en jente som ble invitert til Broadmoor av Savile for å synge for pasientene da hun var 14.

- Han ga meg en klem og tok på brystene mine, og han kysset meg og prøvde å presse tungen sin inn i munnen min. Det var det mest skremmende jeg hadde opplevd i hele mitt liv. Det var et skummelt, fryktelig sted, sier kvinnen.

(NTB)