Ny Harvard-rapport:

Rapport: Svenskene kan ha rett

Isolasjon kan være verre enn ingen coronatiltak, ifølge forskere ved Harvard.

BENT HØIE: Pårørende skal få besøke sine nærmeste når de er kritisk syke og livet går mot slutten. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske tilnærmingen til coronakrisen har skapt kraftige reaksjoner både i Sverige og internasjonalt. Men nå kan det vise seg at broderfolkets tilnærming ikke er så dum likevel.

I en helt ny rapport fra Harvard Universitet har fire epidemiologer og immunologer undersøkt hvordan en total nedstengelse av samfunnet vil påvirke smittespredningen av COVID-19 på sikt, skriver avisa Aftonbladet.

De har brukt USA som utgangspunkt, men metoden kan anvendes i flere andre land. Resultatet de fire forskerne har kommet fram til peker på at den svenske modellen kan være den beste måten å bekjempe viruset:

Hvis man stenger store deler av samfunnet nå, anslår forskerne nemlig at det vil komme en voldsom oppblomstring av smittede til høsten og utover vinteren. Da vil dette komme på toppen av den vanlige influensasesongen.

Land som Sverige, hvor det antas å være en større andel immune fordi det har vært flere smittede i vår, kan da slippe billigere unna neste runde.

Modellene forskerne fra Harvard har jobbet med, viser at det vil kunne bli et enormt antall smittede på én og samme tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer