Ronny Jackson:

Rapport: Trumps eks-lege drakk på jobb

Tidligere lege for presidentene George W. Bush, Donald Trump og Barack Obama, nåværende kongressrepresentant Ronny Jackson, får knusende kritikk i en granskningsrapport fra Generalinspektøren (IG) for det amerikanske forsvarsdepartementet.

KRITIKK: Tidligere lege for presidentene George W. Bush, Barack Obama og Donald Trump, får hard kritikk i ny rapport. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File
KRITIKK: Tidligere lege for presidentene George W. Bush, Barack Obama og Donald Trump, får hard kritikk i ny rapport. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det melder flere amerikanske medier, deriblant CNN og Washington Post.

Ifølge rapporten, som ble offentliggjort onsdag skal Jackson ha brutt reglene og drukket alkohol og tatt den reseptbelagte sovemedisinen Ambien på reiser. Han skal også ha opptrådt seksuelt trakasserende overfor kvinnelige medarbeidere.

Granskingen av Jackson har pågått siden 2018. Siden den gang har Jackson gått av som lege i Det hvite hus og blitt republikansk kongressrepresentant for et distrikt i Texas. Han sitter nå i komiteen som har ansvaret for militært personell.

78 vitner

Rapporten kommer etter avhør av 78 vitner samt en omfattende gjennomgang av dokumenter. Etterforskerne mener Jackson ikke behandlet underordnede med verdighet og respekt, og at han opptrådte upassende i forbindelse med bruk av alkohol under to hendelser. Han skal også ha brukt sovemedisin på en reise med presidenten til utlandet. Dette skal ha skapt bekymring for om han var i stand til å yte medisinsk hjelp til presidenten og andre i toppledelsen.

En rekke vitner anklager også Jackson for å ha et eksplosivt temperament, som skapt et giftig arbeidsmiljø både under Obama og Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer