Rapport utpeker ny drapsmann

HAUGESUND (NTB): En tidligere polititjenestekvinne ved Haugesund politidistrikt har skrevet en 20 sider lang rapport som peker ut Birgitte Tengs' mulige drapsmann. Den utpekte er ikke Tengs' fetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdokatfullmektig Geir Magne Olsen sier til Rogalands Avis at rapporten inneholder sensasjonelle opplysninger.

- Rapporten er uvanlig grundig dokumentert. Det er ikke tvil om at de objektive opplysningene i rapporten stemmer, mener han.

Framlagt i retten

Olsen ble kontaktet av den tidligere politikvinnen, som ønsket å få fram opplysningene fra rapporten under behandlingen av saken i lagmannsretten. Rapporten ble lagt fram, og lagmannen fant innholdet så interessant at han kalte etterforsker Ståle Finsal inn for å forklare seg for retten.

Den tidligere polititjenestekvinnen satt nær etterforskningsledelsen da rapporten ble skrevet, og hadde derfor tilgang til opplysningene i saken.

Rapporten ble skrevet 29. september 1996, og overlevert politimester Karl-Henrik Sjursen, politiinspektør Gro Rossehaug og etterforskningsleder Ståle Finsal. Men politikvinnen fikk aldri noen tilbakemelding fra ledelsen.

Tilliten svekket

- Hvorfor dette sporet ikke er fulgt videre er det ingen av dem som er involvert i saken som forstår noe av. Tilliten til politi og påtalemyndighet er sterkt svekket, mener advokatfullmektig Olsen.

Den utpekte skal ha blitt avhørt to ganger, og etter det begynte politiet arbeidet som førte til at Birgittes 21 år gamle fetter ble tiltalt for drapet.