Rapporten avdekker store svakheter

Kommisjonslederen sier det haster med endringer.

Store svakheter: - Rapporten avdekker store svakheter, sier leder i 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv. Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
Store svakheter: - Rapporten avdekker store svakheter, sier leder i 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mottok i dag 22.juli-kommisjonens rapport, én time før rapporten offentliggjøres.

- Det er ikke slik at en rapport kan gjøre om på det som skjedde 22. juli. Likevel er rapporten viktig fordi den gir oss fakta, kunnskaper og forståelse av det som skjedde, sa statsministeren da mottok rapporten.  

- Kunnskap om hva som skjedde og hvorfor, er i seg selv viktig, fortsatte Stoltenberg, som understreket at rapporten skal gi grunnlag for læring og forbedring.

- Mye å lære - Rapporten har sett på samfunnets systemer, og individers rolle, og ikke minst samspillet mellom den. Mye sviktet. Rapporten har avdekket store svakheter i styringen av viktige samfunnsfunksjoner, og vi mener: Det haster med endringer, sa kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv under den høytidelige overrekkelsen, som fant sted i statsministerboligens hage.

- Rapporten er omfattende og detaljrik. Vi har mye å lære, slo hun fast.

Kommisjonen har seks hovedfunn, og har gitt 31 konkrete forslag til forbedringer.

Ifølge NTB er de seks hovedpunktene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer