Rapporten på Internett i dag

WASHINGTON DC (Dagbladet): I dag legges Kenneth Starr-rapporten ut på Internett. Hvis Clintons advokater ikke får medhold i å utsette offentliggjøringen i tre dager, vil rapporten være tilgjengelig mellom klokka 20 og 22 norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frykter sammenbrudd på nettet

Presidenten advokater arbeidet på spreng i går for få utsatt offentliggjøringen. I rettferdighetens navn ba de om å få lese rapporten slik at de kunne gi et tilsvar som kunne legges fram samtidig med Starr-rapporten.

Det ble i går avvist av ordføreren i Representantenes hus, Newt Gingrich. Henry Hyde som leder justiskomiteen, la vekt på at regler for hvordan rapporten skal behandles skal besluttes i dag. I første omgang dreier det seg om offentliggjøring av 445 sider av rapporten, men 2000 sider tilleggsmateriale skal nå gjennomgås for å finne ut hva som kan offentliggjøres, og hva som skal bli en godt bevart hemmelighet.

I motsetning til i Watergate-prosessen mot Richard Nixon vil velgerne før eller seinere få vite hva som finnes i eskene til Starr. I Watergate-saken ble bare råmaterialet levert Kongressen. Det ble heller ikke offentliggjort. Watergate-papirene ble bare lest av et fåtall i Representantene hus, mens sexgate-papirene skal være tilgjengelige for hele Huset. Den største forskjellen mellom de to sakene er at Clinton fremdeles er populær, mens likheten er at begge er anklaget for dekkoperasjoner. Bare en eneste president, Andrew Johnson i 1868, er sendt til riksrett, og han ble reddet med en stemmes overvekt. Richard Nixon valgte å gå av før dommen falt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer