VG-granskingen

Rapporten: Steiro var for tett på saken

VGs sjefredaktør sviktet på flere områder i arbeidet med Giske-saken, slår interngranskingen fast.

BLIR SITTENDE: På tross av den sterke kritikken i granskingsrapporten nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken (t.h.) har ledet arbeidet med, blir sjefredaktør Gard Steiro (t.v.) sittende i jobben. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLIR SITTENDE: På tross av den sterke kritikken i granskingsrapporten nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken (t.h.) har ledet arbeidet med, blir sjefredaktør Gard Steiro (t.v.) sittende i jobben. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under dagens VG-pressekonferanse om håndteringen av Giske-saken ble det klart at sjefredaktør Gard Steiro fremdeles har styrets tillit og får fortsette i jobben. Selv benyttet han anledningen til å beklage for sin rolle.

- Jeg stiller meg bak konklusjonen i denne rapporten, og tar kritikken rettet mot meg på dypeste alvor. Artikkelen burde ha vært beklaget tidligere og tydeligere, sa han på pressekonferansen.

- Reportasjeledelsen var ikke god nok. Jeg har tillit til reportere i VG, men i denne saken ble det gjort feil, sier Steiro til Dagbladet.

- Utfordringer

Kritikken mot ham i VGs interne granskingsrapport er sterk.

«Vår vurdering er at ytterligere minst ett redaktør- eller lederledd ville ha sikret at Steiro som øverste leder skaffet seg større distanse til saken, for så å gjøre en kritisk og uavhengig vurdering i siste fase før publisering», skriver granskerne, ledet av nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Og videre:

«I et mediehus som VG er det viktig med en sjefredaktør som har nærhet til journalistene og er tett på journalistikken. Men i dette tilfelle gikk Steiro inn i en operativ rolle som skapte utfordringer for ham også i håndteringen av saken etter publisering, slik det er redegjort for tidligere», skriver granskerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer