Rapporter om svær meteor på himmelen over Sveits, Tyskland og Østerrike i natt

Filmet med dashboard-kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Litt før klokka 21 søndag kveld kom de første rapportene om at noe hadde passert gjennom atmosfæren over de sentrale delene av Europa.

Du kan se en kort video av fenomenet, filmet av Timo Walch, øverst i artikkelen.

- Fyrverkeri På Twitter var det flere som rapporterte fenomenet som en meteor, og nettstedet lunarmeteoritehunters har samlet en del vitneskildringer av det som utspant seg på vårhimmelen.

- Det så ut som fyrverkeri. Etter tre minutter hørte jeg to eksplosjoner og himmelen var så lys at man skulle tro det var midt på dagen, skriver østerrikske Michael Dornbin.

Lara Hammer fra Tyskland beskriver det som skjedde på følgende måte:

- Det var et sterkt grønt og hvitt lys som skjøt over himmelen. Det er det største stjerneskuddet jeg har sett. Utrolig.

Meteor? Det har foreløpig ikke kommet noen offisielle rapporter om hva det var som fløy over den europeiske nattehimmelen søndag, men mye tyder på at det var snakk om en meteor.

Når meteorer kommer inn i en planets atmosfære etterlater de seg en hale av skarpt lys. Dette etterhvert som overflatetemperaturen stiger som et resultat av friksjonen i atmosfæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.