Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rapporter om ulykkesriggen nådde ikke fram

Svakheter i riggkonstruksjonen førte til ulykken.

STORE BØLGER: Dette bildet viser videoopptak fra COSLInnovator kl. 14.24 på hendelsesdagen 30.12.2015, skriver Petroleumstilsynet i sin rapport. Den dødelige bølgen traff 16:38. Foto: Petroleumstilsynets rapport
STORE BØLGER: Dette bildet viser videoopptak fra COSLInnovator kl. 14.24 på hendelsesdagen 30.12.2015, skriver Petroleumstilsynet i sin rapport. Den dødelige bølgen traff 16:38. Foto: Petroleumstilsynets rapport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forelå rapporter som viste at boreriggen COSLInnovator lå for lavt i sjøen, men disse fikk ikke Petroleumstilsynet se, ifølge direktør Anne Myhrvold.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Petroleumstilsynets sjef, Anne Myhrvold, sier til avisa at svakheter i riggkonstruksjonen, som førte til ulykken, kunne blitt oppdaget tidligere.

Viktige rapporter som dokumenterte såkalt «negativ air gap», eller for knapp klaring mellom nederste dekk og øverste bølgetopp i uvær, ble aldri lagt fram.

- Vi vet at det forelå ulike rapporter og analyser. Noen av dem ble lagt til side og noen av dem kom fram til oss. De som avdekket «negative air-gap», er ikke tatt videre. Det har vært avgjørende for utfallet, sier Myhrvold til avisa.

Den kinesiske riggeieren COSL skriver i en pressemelding at de fulgte det samme regelverket som alle andre. COSLInnovator er designet og bygget på samme måte som andre rigger i denne perioden, og dette har skjedd i henhold til gjeldende regelverkskrav, ifølge riggeieren.

Petroleumstilsynet har påvist regelbrudd etter ulykken i Nordsjøen i desember, der én person omkom da en kjempebølge traff riggen COSLInnovator.

Hele Norges coronakart