Rapportforfatter skeptisk til Sps pengegave

Mener at de 700000 kronene i gave fra kraftindustrien, umulig kan ha gått til å lage en rapport på 20 sider.

I HARDT VÆR: Senterpartiet og Liv Signe Navarsete har mye å svare for om dagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I HARDT VÆR: Senterpartiet og Liv Signe Navarsete har mye å svare for om dagen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En av forfatterne bak Senterpartiets kraftrapport mener at de 700.000 kronene som partiet fikk i gaver fra kraftindustrien, umulig bare kan ha gått til å lage en rapport på 20 sider.

Senterpartiet fikk 500.000 kroner fra Eidsiva Energi og 200.000 kroner fra Troms Kraft.

Kraftselskapene og Sp var klare på at pengene kun skulle brukes på å lage og promotere en uavhengig fagrapport om fornybar energi. Pengene skulle ikke gå til andre formål, har Sp og selskapene sagt.

Men en av forfatterne av rapporten som har tittelen «Slipp energien løs!», Rune Nydal, sier til Dagens Næringsliv at han ikke kan skjønne hvordan så mye penger gikk til rapporten. I tillegg til de 700.000 fra de to kraftselskapene fikk partiet 150.000 kroner fra skogeierlaget Glommen Skog.

- Jeg kan aldri tenke meg at utarbeidelsen av rapporten kostet så mye. Vi hadde noen møter, men kostnader i den størrelsesorden kan ikke stemme i det hele tatt, sier Nydal.

Konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva Energi sier størrelsen på det overførte beløpet ble gjort ut fra et kostnadsoverslag.

- Jeg vet ikke konkret hva kostnadene til slutt ble, sier han.

Det har ikke lyktes Dagens Næringsliv å få en kommentar fra Senterpartiet til denne saken.

Men tidligere har partiets generalsekretær Knut M. Olsen sagt at det ikke finnes egne prosjektregnskaper på utgiftene knyttet til rapporten. (NTB)