Harde russiske beskyldninger etter erobringen av Raqqa:

- Raqqa fikk Dresdens skjebne

Russland beskylder Vesten for å tildekke beviser for USAs «barbariske bombardement» av IS-hovedstaden Raqqa.

ENORME ØDELEGGELSER: Bilder fra terrororganisasjonen Den islamske statens (IS) tidlligere «hovedstad» Raqqa viser enorme ødeleggelser etter at USA-støttede styrker erobret byen i forrige uke. Nå kommer en talsmann for det russiske Forsvarsdepartementet med harde verbale angrep på den USA-ledete koalisjonen som bombet byen. Foto: AP/Gabriel Chaim
ENORME ØDELEGGELSER: Bilder fra terrororganisasjonen Den islamske statens (IS) tidlligere «hovedstad» Raqqa viser enorme ødeleggelser etter at USA-støttede styrker erobret byen i forrige uke. Nå kommer en talsmann for det russiske Forsvarsdepartementet med harde verbale angrep på den USA-ledete koalisjonen som bombet byen. Foto: AP/Gabriel Chaim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Raqqa har arvet Dresdens skjebne i 1945, feid bort fra jordens overflate av anglo-amerikansk bombing, siteres den russiske generalmajoren Igor Konashenkov i flere medier søndag.

Uttalelsen kommer etter den USA-støttede kurdisk-arabiske alliansen Syrian Democratic Forces' (SDF) erobring av IS-hovedstaden Raqqa sist uke. Ifølge FN-etterforskere av krigsforbrytelser var det «overveldende» tap av menneskeliv.

Den britiske og amerikanske bombingen av den tyske byen Dresden mellom 13. og 15. februar 1945 er fortsatt sterkt omstridt. 25.000-30.000 sivile ble sprengt eller brent levende, skrev en kommentator i britiske The Telegraph i 2015.

«Cover up»

Nå stiller Igor Konashenkov spørsmål ved Vestens «rush» for å bidra med penger til Raqqas gjenoppbygging - etter tidligere angivelig å ha nektet hjelp til andre deler av Syria.

- Det er bare én forklaring - ønsket om å tildekke («cover up») beviser på de barbariske bombardementene til USAs luftstyrker og koalisjonen så fort som mulig, og å begrave de tusener av sivile som er «frigjort» fra IS i ruinene, sier Konashenkov ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer