Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rar allianse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets piruetter i innvandringsdebatten er i beste fall halsbrekkende: Carl I. Hagen uttaler seg iskaldt mot innvandring, men er samtidig en varm talsmann for innvandrerjentenes sak, idet han vil forsvare dem mot tvangsgifte. Ikke bare blir de voldtatt; det skjer også rett for øynene på statsminister Kjell Magne Bondevik, ifølge Hagen. Saklighetsnivået i innvandringsdebatten er som kjent proporsjonal med avstanden til et valg: det synker jo nærmere valget kommer.

Noe mer forbausende er det at Hagen får støtte fra informasjonsleder Hege Storhaug i Human Rights Service. Hun hevder at jenter som blir tvangsgiftet i hovedregelen blir voldtatt, og er takknemlig for Hagens utspill i debatten. En ting er at Fremskrittspartiet benytter enhver anledning til å demonisere mennesker med minoritetsbakgrunn. Men at en organisasjon som jobber mot undertrykking av innvandrerkvinner, slik legitimerer Hagens debattnivå, er uforståelig.