- Rareste regjeringskrisen i norsk historie

Krisemøte i regjeringen om bompenger og ekstraordinært landsstyremøte i Fremskrittspartiet. Alt er spill for galleriet, mener Jonas Gahr Støre (Ap) og Audun Lysbakken (SV).

REGJERINGSKRISE? Siv Jensen får en klem av statsminister Erna Solberg under sin 50-årsfeiring i forrige uke. Jensen har nå kalt inn Frp til et ektraordinært landsstyremøtet og flere har tatt til orde for at partiet bør gå ut av regjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REGJERINGSKRISE? Siv Jensen får en klem av statsminister Erna Solberg under sin 50-årsfeiring i forrige uke. Jensen har nå kalt inn Frp til et ektraordinært landsstyremøtet og flere har tatt til orde for at partiet bør gå ut av regjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er Fremskrittspartiet i kjent stil. Folk er engasjert i bompengespørsmålet og Frp har sittet med ansvar for både samferdsel og finans i seks år. Det er et ansvar de nå prøver å fraskrive seg. De skaper støy med sikte på å presse regjeringspartnerne til å finne løsninger som Frp må ha. Så truer de med å gå ut av regjering, det tror jeg ikke noe på, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Kristelig Folkeparti og Venstre har allerede vist sine kort i regjeringens pokerrunde om bompengespørsmålet. De kortene sier at Granavolden-plattformen ligger fast, det blir ikke noen moms på elbiler før 2021, målet om at trafikkveksten i byene skal komme på kollektiv, sykkel og gange ligger fast.

Bompenger er et nødvendig onde for å få alt dette gjennomført.

- Ingen reell trussel

Onsdag skal Fremskrittspartiet vise sine kort når Siv Jensen har kalt inn landsstyret i partiet til et ekstraordinært landsstyremøte. Organet som til sjuende og sist bestemmer om Frp skal ut av regjering - eller fortsette å sette rekord i innkreving av bompenger for hver dag som går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer