Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rart at jeg lever

Chili Peppers-vokalist var heroin-slave KILDEVANN: Vokalist Anthony Kiedis (33) i Red Hot Chili Peppers har byttet ut heroinen med kildevann. - Rart at jeg lever, sier den tidligere heroinslaven. Alle foto: JON TERJE H. HANSEN For åtte år siden spilte de for noen hundretalls mennesker på den lille Oslo-klubben Sardines. I går kom Red Hot Chili Peppers endelig tilbake til Norge for å holde konsert, denne gangen for et stappfullt Spektrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg husker forrige gang vi var her. Det var så lavt under taket, sier Chili Peppers-vokalist Anthony Kiedis. Det samme gjør bassist-villmann Flea. Men mer enn akkurat livejobben i Konserthusets kjeller den 3. juni 1988, husker de turneen den var en del av.

- Det var vår siste turné med Hillel Slovak. Den aller siste konserten med ham var i Finland. Da vi kom tilbake til California, døde han. Den dag i dag blir jeg trist av å tenke på ham , sier Flea mens en tåre blinker i venstre øye.

Heroin

Det var en overdose heroin som tok livet av 26 år gamle Slovak. Vokalist Kiedis kunne fulgt ham i grava. I perioden rundt bandets forrige Oslo-besøk var han heroinslave på lik linje med Slovak.

- Den dag i dag kan jeg ikke forstå hvorfor min gode venn døde mens jeg overlevde. Det er et mysterium .

På spørsmål om hvilke av bandets mange tidligere medlemmer Kiedis snakker mest med, svarer han følgende:

- Hillel. Uten tvil. Jeg snakker med Hillel nesten hver dag.

Elsker Flea

Det meste har endret seg siden Chili Peppers' mest destruktive dager på 80-tallet. Klubber er byttet ut med arenaer, dop med kildevann og kultstempel med stjernestatus. Bare vennskapet er det samme.

- Flea er min beste venn. Jeg elsker ham , sier Kiedis. De har kjent hverandre siden 15-årsalderen.

- Jeg var i ferd med å knuse trynet på en fyr i skolegården. Da kommer det en fyr bort til meg som ber meg holde opp. Han så så farlig ut at jeg hørte på ham. Fyren som snakka til meg, var Anthony. Siden har vi vært bestevenner, sier Flea.

Vennskapet mellom Kiedis og Flea har resultert i ett av rockehistoriens mest eksplosive band. De skapte punk-funken som siden er blitt lånt, stjælt og herpa av utallige andre grupper.

Bare en sokk

Dave Navarro er bandets ferskeste medlem. Etter tre år har han lært at man må være mer enn en god gitarist for å være med i dette bandet. Man må være hemningsløs og ha vilje til å ta'n helt ut - bokstavelig talt.

- Jeg trives utmerket i dette bandet, men det var litt pinlig første gang jeg måtte gå på scenen med sokken rundt tissen og ingen andre klesplagg på kroppen. Men det er slikt man lærer å leve med, gliser Navarro mens trommis Chad Smith har mer enn nok med sin sigar, sine feite solbriller og sine tatoos.

Red Hot Chili Peppers kan for øvrig avsløre at de har et nytt album på gang.

- Vi drar til Hawaii for å skrive låter i september. Deretter stikker vi i studio i oktober. Skiva bør være i butikkene rett over nyttår , sier Kiedis.