Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rart ikke flere har skjønt det

Ukas karikaturvinner synes Stein Erik Hagen og Siv Jensen leker bra sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagblad-redaksjonen utlyste denne valgkampen en konkurranse for leserne der vi oppfordret dere til å sende inn karikaturer, bilde- og fotomontasjer.

Beklager
De som følger godt med la merke til at det forrige fredag ikke ble kåret en vinner.

Det beklages herved på det sterkeste. Kaktus og bikkjevakter er delt ut til de ansvarlige.

- For å bøte på situasjonen skal antallet kåringer økes inn mot valget, lover Dagbladets utskremte på stedet.

EDLE DRÅPER: - Stein Erik Hagen pisser på Norge, men Fremskrittspartiet vokser godt på hans edlere dråper, skriver Marie Laland Ekeli.
VALGFLESK: - Laget et par enkle fotofiklinger der valgflesket har satt seg på kroppen, skriver Tor Raael.
REDDE: - Siden Oddvar Stenstrøm kommer tilbake på skjermene i anledning årets valg, måtte jeg nesten finne på noe der.Han er velkjent for sin pekefinger, heftig brukt under debatter, noe Jens Stoltenberg, Siv Jensen, Erna Solberg og Lars Sponheim får efare her.Jeg liker å tro at politikerne er litt redd Stenstrøm, skriver Torgeir Trapnes.
HYSJ, HYSJ!: Sponheim avslører som kjent til Klassekampen på lørdag at Venstre kan tenkes å gi sak til sak støtte til en regjering hvor FrP deltar, og det til tross for at han har skrevet under på en løfte om at Venstre aldri vil komme til å bidra til at en slik regjering overlever. Men dette er selvsagt veldig "hysj hysj...". Tenkte det kunne bli en morsom karikatur.
RANER KULTURLIVET: - Siv Jensen vil øke beholdningnen av penger i FRP bingen ved å fjerne støtten til kulturlivet, for å så stjele pengene og lette skatter, skriver Ole Fredrik Hvidsten.
ERNA HAR BLITT USYNLIG: Høyre har blitt beskyldt for å være usynlige i årets valgkampanje. Er det sant at Erna har blitt usynlig, og i tilfellet, hvem har fjerna Erna?, skriver Hilde Marstrander.
I RØYK: - Her følger et bidrag til konkurransen om politiske karikaturer, skriver Stein Nerland.
VIL MALE NORGE RØDT: Storyen bak bildet er enkel: "Vi skal farge Norge rødt!" høres vel litt for ambisiøst ut for et parti av Rødt sin størrelse! Håper noen andre enn meg finner det ironisk, skriver Julia Mordvinova Gilje.
SPONZILLA: Lars Sponheim har lovt og både styrte en Frp og en Rødgrønn regjering om de ikke får flertall, skrekkøglen Sponzilla vil knuse alle selv om han i realiteten kun er en liten firfisle, skriver Arvid Skimmeland.
JOKEREN: - Alle har sett den siste Batman filmen og vet hva Jokeren står for, skriver Tor Raael.
DRAR UT STIKKONTAKTEN: - Siv velger enkleste og billigste alternativ når det kommer til eldreomsorg, "hun drar ut stikkontakten til respiratoren" kan man vel si, og er for aktiv dødshjelp, skriver Beate Haram Vågsholm.
HEI, HVOR DET GÅR: - For en uke siden måtte Fremskrittspartiets idrettsbyråd Anette Wiig Bryn slutte i stillingen sin, som følge av en enorm budsjettsprekk for nye Holmenkollen. Men Frp hopper ivrig videre til jubelbrus fra det norske folk, skriver Hilde Marstrander.
HAN SKAL KNUSES: Siv Jensen legger hardt press på Jens stoltenberg under valgkampen, skriver Ole Fredrik Hvidsten.

Etter to intense uker har nå juryen endelig overlatt politikerne til seg selv for å drøvtygge foran velgerne og heller satt av tid til høstens viktigste hendelse: Dagbladets konkurranse «karikatur 09» - lesernes fantastiske karikaturer av maktfolket!

Da vi utlyste konkurransen var vi redde for å måtte tegne alt selv, men å skrive for en kulturavis har den fordelen at leserne er over gjennomsnittlig interesserte i tegning og kunst.

VINNER: EDLE DRÅPER: - Stein Erik Hagen pisser på Norge, men Fremskrittspartiet vokser godt på hans edlere dråper, mener tegner Marie Laland Ekeli.
VINNER: EDLE DRÅPER: - Stein Erik Hagen pisser på Norge, men Fremskrittspartiet vokser godt på hans edlere dråper, mener tegner Marie Laland Ekeli. Vis mer

Talentenes verker ramler inn til 2400@db.no på løpende bånd!

For to uker siden stakk Terje Bratholm Eidsviks utmerkede «VÅT DRØM» med Jens i badekaret av med seieren og en signert karikatur av Finn Graff.

HEI OG HÅ: Når ikke Hagen gjør andre ting, så feirer han 17. mai og vinker til barnetoget der alle barna spiser is fra Rimi. Her sammen med kona Mille Marie Treschow på Grand Hotel balkongen i Oslo.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HEI OG HÅ: Når ikke Hagen gjør andre ting, så feirer han 17. mai og vinker til barnetoget der alle barna spiser is fra Rimi. Her sammen med kona Mille Marie Treschow på Grand Hotel balkongen i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Før det vant bildet av Kristin med hånda i kakeboksen.

Dagligvarekongen
Denne uken er det Jens' erkerival, sosialdemokratiets personifisering av en ond kapitalist som ikke vil betale formueskatt (i motsetning til Røkke), som spiller en hovedrolle. Samme mann er kjent for hjelpe høyresiden økonomisk og har i samråd med døtrene bestemt seg for å flytte 90 prosent av familieformuen til Sveits.

SPONZILLA: Lars Sponheim har lovt og både styrte en Frp og en Rødgrønn regjering om de ikke får flertall, skrekkøglen Sponzilla vil knuse alle selv om han i realiteten kun er en liten firfisle, skriver Arvid Skimmeland.
SPONZILLA: Lars Sponheim har lovt og både styrte en Frp og en Rødgrønn regjering om de ikke får flertall, skrekkøglen Sponzilla vil knuse alle selv om han i realiteten kun er en liten firfisle, skriver Arvid Skimmeland. Vis mer

I Marie Laland Ekelis kunstverk «EDLE DRÅPER» viser dagligvarekonge Stein Erik Hagen gamlelandet hva han mener om formueskatten. Siv Jensen, som mottar partistøtte fra samme mann, vil også vanne landet.

- Frp går jo for å være et parti for folk flest, men tiltrekker seg flere som har mange penger. Jeg synes det er rart at ikke flere ser det poenget, sier Ekeli til Dagbladet.

Konkurranse hele valget!
Bor det en kunstner i deg? Opplever du at dagens politikere gir inspirasjon som kan vises fram gjennom tegning eller bilde- og fotomanipulasjon?

Hver dag kan du sende inn dine bidrag til 2400@db.no og hver uke kåres en vinner. Den heldige mottar en innrammet karikatur av tegner Finn Graff - selvfølgelig signert av mannen selv.

FÅR EN GRAFF: Marie Laland Ekelis «EDLE DRÅPER» vinner! Foto: Lisbeth Michelsen/Privat
FÅR EN GRAFF: Marie Laland Ekelis «EDLE DRÅPER» vinner! Foto: Lisbeth Michelsen/Privat Vis mer

Bidragene har vært på trykk de siste årene i Dagbladet.

Eposten du sender skal hete «karikatur 09» og bildefilene være lesbare med Photoshop, helst i jpg-format.

Husk!
Juryen består av utvalgte medlemmer fra avishuset. Vi har vekslende humor, derfor blir alle typer bidrag tatt i mot med glede! Det eneste kravet er at karikaturen handler om norske politikere som er en del av valget i september.

Vi presenterer vinnere en gang i uka. Hvis du vil, så send med et bilde av deg selv og en begrunnelse og noen ord om bidraget.

Husk også postadressen din (innrammingen tåler ikke å legges i epost).

BLI VINNER AV SIGNERT UTGAVE: Finn Graff signerer innrammet premie hver uke. Bli med i konkurransen, send ditt bidrag til 2400@db.no.
BLI VINNER AV SIGNERT UTGAVE: Finn Graff signerer innrammet premie hver uke. Bli med i konkurransen, send ditt bidrag til 2400@db.no. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling