GÅR AV: Knut Storberget varsler i dag at han går av som justisminister. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GÅR AV: Knut Storberget varsler i dag at han går av som justisminister. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Rart om avgangen ikke har noe med 22. juli å gjøre

Bistandsadvokat Arne Seland mener Storberget gjør rett i å gå av som justisminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): At Knut Storberget i dag varsler at han går av som justisminister, mener Arne Seland, bistandsadvokat i forbindelse med 22- juli-terroren, er riktig beslutning.

Advokaten har flere ganger tidligere gått ut og vært kritisk til politiets og Storbergets håndtering av terrorhandlingene. 

- Jeg har ment han burde gå av lenge, og synes det er riktig av ham å gjøre det nå. Han har hatt en stor karriere som justisminister, men det er flott at han nå ser at det er riktig at noen andre overtar arbeidet med 22. juli, sier Seland til Dagbladet.

- Hva tror du er årsaken til at han trekker seg nå?  

- Det ville være rart om 22. juli ikke hadde noe med dette å gjøre. Jeg håper det ikke er andre, for eksempel helsemessige årsaker til at han går av, sier Seland.

Under en pressekonferanse på Slottsplassen klokka 11.45 i dag sa Statsminister Jens Stoltenberg at 22. juli ikke har noe med Storbegrets avgang å gjøre.

- Det er en god stund siden han tok opp med meg at han ønsket avløsning. Han hadde avtalt med familien at han ønsket å gå av, men på grunn av 22. juli ble han sittende i stillingen, sier Stoltenberg.

Det var i statsråd i dag formiddag at ble det varslet om endringer i regjeringen. Like senere ble det altså kjent at Knut Storberget går av som justisminister og at Grete Faremo overtar etter ham.

Faremo er nå forsvarsminister. NRK melder at statssekretær i Utenriksdepartementet Espen Barth Eide overtar som forsvarsminiseter.

ADVOKAT: Arne Seland, bistandsadvokat i forbindelse med 22- juli-terroren, tror det er sammenheng mellom 22. juli og Storbergets avgang som justisminister.
ADVOKAT: Arne Seland, bistandsadvokat i forbindelse med 22- juli-terroren, tror det er sammenheng mellom 22. juli og Storbergets avgang som justisminister. Vis mer