Facebook:

Rasende: - Fratatt ytringsfriheten

Facebook opphever ikke utestengelsen av USAs ekspresident Donald Trump, som ble kastet ut av det sosiale nettverket etter stormingen av Kongressen 6. januar.

BLIR IKKE COMEBACK: Etter fire måneders utestengelse kom Facebooks kontrollorgan onsdag med sin beslutning om Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
BLIR IKKE COMEBACK: Etter fire måneders utestengelse kom Facebooks kontrollorgan onsdag med sin beslutning om Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Utestengelsen gjaldt også Facebook-eide Instagram. De sosiale mediene hadde sett gjennom fingrene med Trumps oppildnende retorikk i flere år, men 7. januar rant begeret over.

Dagen etter stormingen av Kongressen kom beskjeden om at presidenten var utestengt – minst ut presidentperioden. Den var slutt 20. januar, men utestengelsen vedvarte, og Facebook sendte saken til sitt uavhengige kontrollorgan.

Litt etter at beslutningen ble kjent, gikk Trump til angrep på både Twitter, Facebook og Google.

- Skammelig

- Det Facebook, Twitter og Google har gjort, er en fullstendig skammelig og flaut for landet vårt. USAs president er blitt fratatt ytringsfriheten fordi venstreradikale galninger er redde for sannheten, men sannheten vil komme ut uansett, større og sterkere enn før, skriver Trump i en uttalelse og fortsetter:

- Folk i landet vårt vil ikke godta dette! Disse korrupte medieselskapene må betale en politisk pris, og aldri igjen få lov til å ødelegge og desimere valgprosessen vår.

Kontrollorganet består av jurister, journalister og andre eksperter fra hele verden. Vedtakene derfra kan ikke ankes, og onsdagens avgjørelse er dermed endelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer