- Rasende bussjåfør slo i stykker bilruta

Tom Lindstad (36) fra Råholt fikk ublidt møte med berserk bussjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var regn i lufta og glatte veier på E6 ved Kløfta 19. mai i år. Det var køtendenser og Tom Lindstad fra Råholt var på vei hjem fra jobb.

- Jeg kjørte i venstre fil da bussen bak meg startet å blinke vilt med lysa, men på grunn av føre og trafikk fikk jeg ikke lagt meg over i den andre fila, sier Lindstad til Dagbladet.no.

Da trafikken plutselig stoppet opp foran ham, måtte han bråbremse slik at bussen bak nesten kjørte på han bakfra.

Da Lindstad senere skulle kjøre av veien for å handle på en bensinstasjon kom bussen etter og avskar 36-åringen.

- Bussjåføren hoppet ut av bussen og gikk til angrep på bilen min. Han slo to, tre ganger i frontruta slik at den knuste. Så åpna han døra og prøvde å komme inn i bilen. Han tok tak i meg og knytta neven, sier Lindstad.

- Slo han da?

- Nei, heldigvis ikke. Men da jeg satt der tenkte jeg: Nå får det bare stå til. Han fillerista meg skikkelig, sier han.

Ubehagelig

- Rasende bussjåfør slo i stykker bilruta

Lindstad forteller at det var en svært ubehagelig episode.

- Jeg ble jo veldig redd. Samtidig er det jo en helt uakseptabel oppførsel. Ingen kan gjøre slikt i trafikken. Heller ikke bussjåfører, sier han.

Lindstad har fått bytta ut frontruta på bilen sin, men ønsker at busselskapet skal betale regningen. Bussjåføren er ansatt i Norgesbuss som kjører på oppdrag for Nor-way Bussekspress.

Ifølge Romerikes Blad, som først skrev om den spesielle saken, ønsker Lindstad å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

- Bussen var jo full av folk, og det ble lang kø bak oss på motorveien, sier Lindstad til avisa.

Bekrefter hendelsen

Terje Finstad, driftsleder i Norgesbuss for flybuss-ruten mellom Bekkestua og Gardermoen, bekrefter at sjåføren stoppet Lindstad og slo i frontruta.

- Han innrømmer dette, men påstår at han ikke knuste ruta. Han har heller ikke sagt noe om at han gikk til angrep på Lindstad, sier Finstad, som legger til at dersom det viser seg at Lindstads forklaring stemmer, er dette en handling som er helt uakseptabel blant deres sjåfører.

Nå vil Norgesbussen se an hva som skjer videre før de foretar seg noe.

- Siden vi har to versjoner av historien avventer vi politiets avgjørelse før vi eventuelt erstatter ruta. Dersom Lindstad har vitner som bekrefter hans versjon, stiller saken seg annerledes, sier Finstad til Romerikes Blad.