Rasende da hun ble stoppet

Forskremte bilister måtte kaste seg til siden da den 81 år gamle damen kom kjørende i feil retning på E6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da politiet til slutt fikk stoppet den 81-år gamle damen ble hun rasende.

- Hun var ganske hissig, og mente det ikke var noen vits i å lage en stor sak ut av at hun hadde kjørt feil. Hun mente det var fort gjort å kjøre feil, noe vi nok ikke er like enige i, forteller operasjonsleder Lasse Olsen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no

Den gamle kvinnen hadde da kjørt i feil kjøreretning på E6 fra Hvam på Skjetten mot Oslo. Omlag tre kilometer senere, etter at flere forskremte bilister måtte hive seg ut til siden, klarte en gruppe observante bilførere å få stoppet kvinnen. De fikk henne til å snu sin Toyota Corolla i riktig retning. Like etter fikk politiet stoppet henne, da på vei tilbake mot Hvam.

- Da vi fikk melding om kvinnen, kjørte vi så fort vi kan for å stoppe henne. Vi sperret også veien ved Lørenskog. Hun ble kontrollert, og førerkortet ble beslaglagt. Hun måtte la bilen stå, og ble hentet av en bekjent, sier Olsen til Dagbladet.no.

Det er ikke første gang politiet må rykke ut for å stoppe folk som kjører i feil retning på den svært trafikkerte motorveien.

- Det skal ikke være mulig å kjøre så feil uten å oppdage det. Man kjører da på feil side i forhold til trafikken, og alle skilt står feil vei. Man skal være rimelig sløv for å klare dette, sier operasjonsleder Lasse Olsen.

Politiet etterforsker nå saken, og vil kalle kvinnen inn til avhør senere denne uken.