Rasende demonstrant kastet ut rett før CIA-høring i Senatet

Trumps nominerte til ny CIA-sjef, Gina Haspel, grilles av Senatets etteretningskomité.

KASTET UT: Med budskap om å stenge det kontroversielle Guantanamo-fengsel og «stopp tortur», ble denne mannen kastet ut av Senatets høring minutter før den startet i ettermiddag. Foto:REUTERS/Kevin Lamarque / Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 23. mars ble det kjent at Donald Trump hadde nominert Gina Haspel som ny CIA-sjef. Det overraskende valget var en naturlig konsekvens av at tidligere CIA-sjef Mike Pompeo ble utpekt som Rex Tillersons erstatter i rollen som USAs utenriksminister.

Dermed rykket Haspel opp til stillingen som CIA-sjef. Men Trumps nominasjon er langt fra uproblematisk, og det ble tidlig advart om at Trump neppe kunne vente seg en smidig prosess.

I dag møter Haspel til høring Senatets etterretningskomité, der hun vil få tøffe spørsmål - spesielt fra demokratene for hennes rolle i det brutale avhørssystemet i CIA hun ledet i flere år.

Demonstrant kastet ut

Like før høringen skulle starte i ettermiddag, reiste flere rasende demonstranter seg opp i salen med budskapet «stopp tortur». Demonstrantene, godt synlige i rosa T-skjorter, ble til slutt konfrontert av sikkerhetsvakter på stedet. En eldre mann i en «stopp tortur»-t-skjorte ble kastet ut av lokalene bare minutter før høringen startet.

Demonstrantene tilhørte aktivistgruppa Code Pink, som engasjerer seg for fred og sosial rettferdighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer