PROTEST: Syriske flagg veivet i kveldsmørket da folk gjorde opprør mot Den arabiske ligas avgjørelse om å utestenge Syria i kveld. Foto: EPA/Scanpix
PROTEST: Syriske flagg veivet i kveldsmørket da folk gjorde opprør mot Den arabiske ligas avgjørelse om å utestenge Syria i kveld. Foto: EPA/ScanpixVis mer

Rasende demonstranter angrep og plyndret

Ambassader angrepet i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasende demonstranter angrep og plyndret den saudiarabiske ambassaden i Damaskus lørdag som følge av Den arabiske ligas avgjørelse om å suspendere Syria. Også flere konsulater fikk unngjelde.

Det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA melder at demonstranter først pepret ambassaden med steiner, før flere tok seg inn, knuste ruter og plyndret bygningen.

Også utenfor Qatars ambassade ble det gjennomført en omfattende protestaksjon der demonstranter viste fram bilder av president Bashar al-Assad og ropte slagord til støtte for regimet.

Noen av demonstrantene klarte å ta seg opp på taket av bygningen og erstattet det qatarske flagget med det syriske. Det franske og det tyrkiske konsulatet i byen Latakia ble også angrepet.

Den arabiske liga vedtok lørdag å utelukke Syria fra organisasjonens møter til regimet følger punktene i fredsplanen.

(NTB)

FORBANNET: Folk gjorde opprør blant annet ved ambassaden til Qatar i kveld. Foto: AFP/Scanpix
FORBANNET: Folk gjorde opprør blant annet ved ambassaden til Qatar i kveld. Foto: AFP/Scanpix Vis mer