Rasende demonstranter møtte arbeidsminister med taktfaste rop: - Veto, veto, veto

- Nå må vi slutte å krangle, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap), som i dag legger fram nye lovforslag for å sikre likebehandling av innleide og faste ansatte.

FIKK KJEFT: «Veto, veto, veto», ropte de sinte demonstrantene da arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (t.h.) skulle gå inn til boligprosjektet ved Carl Berner i Oslo i går. I hånda fikk hun løpeseddel hvor det sto «Arbeidsminister — hvorfor er du mot arbeiderne?». Heismontør David Coron-Andersen (t.v.) Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FIKK KJEFT: «Veto, veto, veto», ropte de sinte demonstrantene da arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (t.h.) skulle gå inn til boligprosjektet ved Carl Berner i Oslo i går. I hånda fikk hun løpeseddel hvor det sto «Arbeidsminister — hvorfor er du mot arbeiderne?». Heismontør David Coron-Andersen (t.v.) Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag legger regjeringen fram en ny tiltakspakke for å sikre likebehandling av vikarer og faste ansatte.

- Disse tiltakene vil sikre at de som blir leid inn får de samme lønns- og arbeidsvilkårene som de fast ansatte, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) til Dagbladet.

Arbeidsministeren forteller at dette også gjelder for utenlandske arbeidstakere, og gjør det mindre lønnsomt for bedriftene å bytte ut egne ansatte med innleid arbeidskraft.
Sinte demonstranter Men da Bjurstrøm inviterte med Dagbladet til Skanskas nye boligprosjekt «Frydenberg» for å snakke om tiltakspakke i går, ble hun møtte med rasende demonstranter. De ville heller snakke om vikarbyrådirektivet.

LO, SV og Sp mener direktivet svekker de ansattes rettigheter og ønsker at regjeringen legger ned veto mot EØS-direktivet. Arbeiderpartiet mener direktivet er en forbedring av de ansattes vilkår.

- Veto, veto, veto «Veto, veto, veto», ropte de sinte demonstrantene da Bjurstrøm skulle gå inn til boligprosjektet ved Carl Berner i Oslo i går. I hånda fikk hun løpeseddel hvor det sto «Arbeidsminister — hvorfor er du mot arbeiderne?».

- Skal dere bare rope «veto, veto» eller har dere tenkt til å snakke med meg, svarte arbeidsministeren.

FORNØYD: - Her har regjeringen levert akkurat den titakspakken de har lovet. Dette er et viktig skritt for å sikre de innleide arbeidstakerne de samme rettighetene som de faste, sa LO-leder Roar Flåthen (t.h.) til Dagbladet. Her sammen med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (i midten). Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FORNØYD: - Her har regjeringen levert akkurat den titakspakken de har lovet. Dette er et viktig skritt for å sikre de innleide arbeidstakerne de samme rettighetene som de faste, sa LO-leder Roar Flåthen (t.h.) til Dagbladet. Her sammen med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (i midten). Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

- Hvorfor er dere ikke dere på samme side som grasrota i Arbeiderpartiet og fagbevegelsen i denne saken? Vi er villig til å gå til generalstreik hvis regjeringen går inn for direktivet, sa heismontør David Coron-Andersen.

- I stedet for å krangle bør dere se at vi står på den samme siden. Hvis Høyre og Fremskrittspartiet får regjeringsflertall har dere virkelige problemer. Vi ønsker å sikre at de innleide arbeiderne får de samme rettighetene som faste ansatte. Et EØS-direktiv vil hindre de borgerlige fra å forandre dette, sa Bjurstrøm.
- Leverer som lovet LO-leder Roar Flåthen, som også var med på byggeplassen, benyttet heller sjansen til å gi arbeidsministeren ros.

- Her har regjeringen levert akkurat den tiltakspakken de har lovet. Dette er et viktig skritt for å sikre de innleide arbeidstakerne de samme rettighetene som de faste, sa Flåthen til Dagbladet.

- Men dere krever fortsatt veto mot vikarbyrådirektivet?

- Ja, men vi står uansett sterkere med denne tiltakspakken - om vi implementerer vikarbyrådirektivet eller ikke, sier LO-lederen.

VIL SIKRE RETTIGHETER: - Disse tiltakene vil sikre at de som blir leid inn får de samme lønns- og arbeidsvilkårene som de fast ansatte, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) til Dagbladet. Her sammen med LO-leder Roar Flåthen (t.h.) Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
VIL SIKRE RETTIGHETER: - Disse tiltakene vil sikre at de som blir leid inn får de samme lønns- og arbeidsvilkårene som de fast ansatte, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) til Dagbladet. Her sammen med LO-leder Roar Flåthen (t.h.) Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer