Rasende forsvarstale

Marit Christensen benyttet sin rett til ikke å forklare seg i dag, men benyttet anledningen til å holde en flammende forsvarstale i retten. Politiet og Arne Treholt fikk skylda for at hun er uthengt i pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tydelig alvorspreget og støttet til ei krykke kom Marit Christensen inn i rettssalen fulgt av et enormt blitzregn fra sine pressekolleger. Dommeren ga beskjed om at hun ikke fikk vitne for lukkede dører. På grunn av regelen om at ektefellen til tiltalte i en straffesak kan reservere seg mot å vitne, fikk Christensen selv velge om hun ville svare på spørsmål fra aktoratet. På spørsmål om hun var villig til å vitne holdt hun en flere minutter lang tale, hvor NRK-kjendisen rettet flengende kritikk av presse, politi og Arne Treholt.

Politilekkasjer

- Etterforskningen er under enhver kritikk på mange områder, hevdet Christensen.

Hun uttrykte håp om at retten hadde merket seg at hverken hun eller hennes forsvarer Tor Erling Staff hadde uttalt seg i pressen før rettsaken. Hun hadde også håpet at retten hadde forståelse for hennes begrunnelse for ikke å vitne i åpen rett.

- Siden retten vil fortsette saken for åpne dører beklager jeg å måtte si at jeg har mistet tilliten til det norske rettsvesen, tordnet Christensen i rettsalen.

Norges største spion

Christensen raste mot journalistkolleger som hun mener har dømt henne før saken begynte.

- Jeg er satt i offentlig gapestokk, hevdet hun med klar stemme.

Hun hevdet hun var kjent skyldig uten en gang å være tiltalt. Politiet ble beskyldt for å ha lekket opplysninger og teorier til mediene. Arne Treholt fikk også sitt pass påskrevet:

- Opplysningene politiet har lekket er kunn basert på forklaringer fra Norges største spion og hans venner, hevdet Christensen.

Det var helt tydelig at møtet med pågående journalistkolleger var en påkjenning. Hun forlot Oslo Tinghus mens aktor leste opp politiforklaringene hennes, smilende ved Tor Erling Staffs side og med fotografene svermende rundt seg.