Rasende fotballfans angrep politistasjon

Voldelig hevn etter drapet på Lazio-fan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst ti politimenn ble lettere skadd i voldelige sammenstøt da rasende fotballpøbler barket sammen med politiet flere steder i Italia i går.

De voldelige opptøyene kommer etter at Gabriele Sandri, 26, ble skutt og drept av politiet på vei til fotballkamp i går.

Sandri, som var Lazio-tilhenger, ble drept av et varselskudd fra politiet da de forsøkte å stoppe et sammenstøt mellom fotballsupportere på en rasteplass ved en motorvei.

«En tragisk feil», sier politiet om hendelsen, ifølge BBC.

Et hundretalls fotballsupportere svarte på drapet med å angripe en politistasjon i Roma.  Væpnet med steiner og klubber slo de seg inn på stasjonen hvor de ramponerte store deler av inventaret.

Utenfor stasjonen satte de fyr på biler og motorsykler. Ved Stadio Olimpico kom det til rene gatekamper, fotballmobben blokkerte også en bru over elva Tiber.

En buss som havnet midt i uroen ble kapret og ramponert, og ifølge BBC ble flere av passasjerene skadd.

I Milano kastet rundt 400 fotballtilhengere stein på politistasjonen og ropte slagord som «Mordere». I Bergamao ble en fotballkamp mellom Atalanta og AC Milan stoppet ti minutter etter at den startet da fansen forøkte å slå seg gjennom en barriere og inn på banen.

ANGREP POLITISTASJON:  Flere hundre fotballsupportere angrep i går kveld en politistasjon i Roma for å hevne drapet på 26 år gamle Gabriele Sandri. Foto: AP Photo
ANGREP POLITISTASJON: Flere hundre fotballsupportere angrep i går kveld en politistasjon i Roma for å hevne drapet på 26 år gamle Gabriele Sandri. Foto: AP Photo Vis mer

Italias statsminister Romano Prodi har lovet full etterforskning av skytingen. Han kaller volden  «svært bekymringsverdig.»

Representanter fra politiet, flere politikere og fotballadministratorer skal i dag møtes for å diskutere hvordan de kan begrense skadene etter helgens hendelser.

Rasende fotballfans angrep politistasjon
SKUTT OG DREPT: Lazio-tilhenger Gabriele Sandri ble drept av politiet på en rasteplass.
RAMPONERTE BILER OG MOTORSYKLER: Her ligger en rekke motorsykler veltet utenfor Stadio Olimpico i Roma.
VOLDERLIGE OPPTØYER: Ti politmenn ble skadd i sammenstøt med fotballsupportere i Italia i går.