Presidentvalg i USA

Rasende Hillary-fans føler seg stengt ute fra valgfesten

Dårlig stemning utenfor Hillarys valgvake.

SINTE: Hillary Clintons tilhengere, Liz Maratta og Kevin Johnston, føler seg dårlig behandlet utenfor valgvaken til Demokratenes presidentkandidat. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SINTE: Hillary Clintons tilhengere, Liz Maratta og Kevin Johnston, føler seg dårlig behandlet utenfor valgvaken til Demokratenes presidentkandidat. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Demokratenes presidentkandidat, Hillary Clinton, holder sin valgvake i Javits Convention Center i New York, og tusenvis av tilhengere har strømmet til det de håper skal bli ei historisk valgnatt.

Men mange har ikke fått plass i det svære konferansesenteret, men er blitt plassert på gata utenfor.

Der var stemningen mildt sagt lunken.

- Ødelagt entusiasme

- Vi møtte opp klokka 8 i morges, sto helt foran i køen og hadde fått beskjed om at vi ville få komme inn. Men så blir plassert på en parkeringsplass. Jeg er rasende. Dette har ødelagt entusiasmen, sier Kevin Johnston (61) til Dagbladet.

Han får støtte fra Liz Maratta (54). Hun har tatt på seg Hillary-øredobber for å være med på festen, men nå gidder de ikke mer.

- En av vennene våre har til og med kommet hit helt fra Georgia for å være med på denne historiske kvelden. Men vi kommer til å dra nå, sier hun til Dagbladet ved 7.30-tida lokal tid.

Også andre gir uttrykk for en stor misnøye på det som Clinton har planlagt som en storstilt seiersfest.

STEMTE I NEW YORK Hillary Clinton ble filmet mens hun stemte ved valglokalene i New York ved 8-tiden lokal tid tirsdag.Vis mer Vis mer

- Hillary sier at vi er «stronger together», men her slipper bare fiffen inn. Vi er tydeligvis «stronger apart», sier Johnston.

Utenfor senteret, er det plassert en scene. Der skal etter planen blant annet New York-ordfører Bill de Blasio, den tidligere Miss Universe-vinneren Alicia Machado og Khizr Khan tale.

Republikanernes kandidat, Donald Trump, holder sin valgvake i en langt mindre ballsal på et hotell på Manhattan ikke langt unna Hillary Clinton.

Savner øl

Men ikke alle var like negative. Brian Hassett har kommet helt fra Toronto for å være med.

FORNØYD: Brian Hassett har kommet fra Toronto i Canada for å være med på Hillary Clintons valgvake i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
FORNØYD: Brian Hassett har kommet fra Toronto i Canada for å være med på Hillary Clintons valgvake i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Dette er så historisk. Jeg skulle gjerne vært her da Thomas Jefferson ble valgt, eller da JFK ble valgt. Men jeg fikk oppleve valget av den første svarte presidenten, og nå skal jeg også få oppleve den første kvinnelige presidenten, sier Hassett til Dagbladet.

Han har bare én ting å utsette på arrangementet:

- De skulle solgt øl her.