Rasende over aktors påstand

EGERSUND (Dagbladet): Sjokkert og rasende forlot den temperamentsfulle 19 år gamle jenta rettssalen. Hun var gjenglederen som dirigerte de andre, ifølge aktor. Han krevde fengsel i tre og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsadvokat Ketil Haukaas krever dessuten at 19-åringen må dømmes til å betale sin tidligere romvenninne inntil 150000 kroner i erstatning.

Aktor la i går ned påstand om fengsel fra halvannet til tre og et halvt år for fem av de ti tiltalte ungdommene i mishandlingssaken.

For to av de øvrige tiltalte er påstanden betinget dom på 30 dager. Aktor krever videre at sju av de tiltalte må betale inntil 650000 kroner til kvinnen som var offeret for mishandlingen.

Medvirkning

De som var vitne til at den 21 år gamle venninnen deres ble skadd, har et medvirkningsansvar, mente aktor.

De tiltalte så at straffemetodene ble stadig mer alvorlige, uten at de klart tok avstand fra det som skjedde, fortsatte han.

- Hvis de har sett at fornærmede finner seg i en smertefull påtenning, hvordan kan de forvente å bli trodd når de sier hun utsetter seg for dette frivillig?

Aktor mener ungdommene uttrykte sin støtte til mishandlingen ved å le og komme med tilrop. Ved å støtte gjerningsmennene på denne måten, styrket de dem i deres forsett. - Samfunnet skal sende signal om at denne type opptreden er utålelig, understreket aktor under straffeutmålingsprosedyren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer