Dødeligste orkan i USA siden 1900

Rasende på Trump etter sjokkrapport: - Dette vil ikke bli glemt

Anslagsvis 2 975 mennesker døde som følge av orkanen Maria i Puerto Rico, ifølge ny studie.

BESØKTE: President Donald Trump kastet tørkeruller til folk da han besøkte Puerto Rico i oktober i fjor etter orkanen Maria. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File
BESØKTE: President Donald Trump kastet tørkeruller til folk da han besøkte Puerto Rico i oktober i fjor etter orkanen Maria. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): En fersk rapport fra George Washington University viser at orkanen Maria, som traff Puerto Rico med full tyngde i september i fjor, trolig førte til anslagsvis 2 975 dødsfall fra september 2017 til februar 2018.

Det er skyhøyt over tallet på 64 dødsfall, som var amerikanske myndigheters offisielle tall i månedene etter uværet. Guvernøren i det amerikanske territoriet har nå hevet de offisielle dødstallene etter at rapporten ble offentliggjort.

Samtidig er det lavere enn en annen studie utført ved Harvard-universitetet, som ble offentliggjort i mai, og som anslår antallet døde til 4 645. Årsaken skal være at sistnevnte studie brukte en mindre presis metode for å måle.

Dødeligst siden 1900

Dersom den nye studien stemmer vil Maria fortsatt være den dødeligste orkanen i USA siden 1900 da et uvær tok livet av 8000 mennesker i Galveston i Texas.

Trump-administrasjonen har fått massiv kritikk for ikke å gjøre nok for beboerne i Puerto Rico, som også er amerikanske statsborgere.

Da Trump selv besøkte Puerto Rico etter uværet, brukte han tid på å kaste tørkeruller til en folkemengde og hylle seg selv og føderale myndigheter for deres innsats. Han sa også implisitt at uværet takket være innsatsen fra føderale myndigheter ikke hadde vært en «ekte katastrofe» som orkanen Katrina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer