Rasende reaksjoner på at Mubarak ikke fikk dødsdom

Hosni Mubarak ble dømt til livstid i fengsel.

SINTE: Det har vært anti-Mubarak demonstrasjoner flere steder i Egypt etter at den tidligere presidenten fikk sin dom. Dette bildet er fra Tahrir-plassen i Egypt i går. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/MOHAMMED ABED/NTBSCANPIX
SINTE: Det har vært anti-Mubarak demonstrasjoner flere steder i Egypt etter at den tidligere presidenten fikk sin dom. Dette bildet er fra Tahrir-plassen i Egypt i går. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/MOHAMMED ABED/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mubarak kunne blitt sendt til galgen slik påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om. Men dommerne ga ham lørdag i stedet en livstidsdom for drapene på demonstranter i 2011.

Det som ble oppfattet som en altfor mild dom utløste tumulter i rettssalen og rasende gatedemonstrasjoner i Kairo, Alexandria og andre egyptiske byer.

«Enten rettferdighet for våre martyrer, ellers vil vi dø som dem,» ropte demonstrantene på Tahrir-plassen i Kairo, der Det muslimske brorskapets presidentkandidat Mohammed Mursi besøkte dem.

- Alle vi revolusjonære må være klar over i denne overgangstiden at den eneste garantien for å nå våre mål. Er å bli på plass på plassen, sa Mursi før han sluttet seg til demonstrantene i et kvarters tid.

800 døde Dommer Ahmed Refaat ga Mubarak og hans innenriksminister Habib al-Adly livstid i fengsel for drapene på 800 demonstranter under oppstand som veltet regimet deres. Mubarak ble også dømt for korrupsjon og maktmisbruk.

Men seks politisjefer ble frikjent for de samme anklagene, og korrupsjonssaken mot Mubaraks to sønner ble henlagt.

Mubaraks advokat gjorde det straks klart at dommen blir anket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer