Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasende Rød-Larsen

To FN-ansatte ble skadet da Israel angrep Gaza by med F-16-fly i går. Angrepet gjorde FNs spesialutsending Terje Rød-Larsen rasende. Han forlangte umiddelbar bombestans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle vinduene i første etasje ble blåst ut. Våre kontorer har blitt skadet to ganger før. Men her kunne liv gått tapt i en FN-bygning, sier Rød-Larsens pressetalsmann Salman Shaikh til Dagbladet.

Flykter

Det var store kratere i bakken etter angrepet som var ment å ramme bygningene til de palestinske sikkerhetsstyrkene som ligger rett ved både Arafats residens og FN-bygningen. 15 mennesker ble såret i Gaza, de fleste av glass som fløy i alle retninger etter trykket fra bombene.

- Det er tjukk røyk. Folk flykter, sa et øyenvitne, ifølge BBC. Angrepet fikk Rød-Larsen til å reagere umiddelbart. Han ringte til den israelske regjeringen og forlangte at bombingen måtte stanse umiddelbart.

Rød-Larsen er opprørt over at Israel brukte så store bomber så nær sivile områder og FN-fasiliteter, heter det i en kunngjøring fra FN-utsendingen.

Men bombene traff sine mål. Tre bomber ødela søndag politibygninger og kommandosenteret til elitestyrken Styrke 17. Salman Shaikh mener de gjentatte angrepene på sikkerhetsstyrkene gjøres for å legge press på dem til å arrestere kjente terrorister.

Dette er et ufravikelig israelsk krav for samtaler om å få slutt på volden.

Etter angrepet i Gaza angrep israelske angrepshelikoptre områder nord for Gaza. Til sammen skal 22 mennesker være skadet etter angrepene.

Skylder på Arafat

Gårsdagens angrep kom etter at to palestinske menn åpnet ild og drepte to og såret fire israelere ved en militærbase sør i Israel, i byen Beersheba. Statsminister Ariel Sharon kom i går hjem etter samtaler i USA med president George W. Bush. Den israelske regjeringen legger skylda for angrepene ved militærbasen på den palestinske presidenter Yassir Arafat.

- For to dager siden så vi Arafats tale, der han sa at millioner av martyrer ville marsjere mot Jerusalem. Terrorister forstår slike meldinger på sin egen måte, sa regjeringstalsmann Arieh Meckel.

LETER I RUINENE: Palestinsk politi leter i ruinene av det som var kommandosenteret til Arafats elitestyrke «Styrke 17».
<B>SA FRA: Terje Rød-Larsen.
Hele Norges coronakart