Rasende Rød-Larsen

To FN-ansatte ble skadet da Israel angrep Gaza by med F-16-fly i går. Angrepet gjorde FNs spesialutsending Terje Rød-Larsen rasende. Han forlangte umiddelbar bombestans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle vinduene i første etasje ble blåst ut. Våre kontorer har blitt skadet to ganger før. Men her kunne liv gått tapt i en FN-bygning, sier Rød-Larsens pressetalsmann Salman Shaikh til Dagbladet.

Flykter

Det var store kratere i bakken etter angrepet som var ment å ramme bygningene til de palestinske sikkerhetsstyrkene som ligger rett ved både Arafats residens og FN-bygningen. 15 mennesker ble såret i Gaza, de fleste av glass som fløy i alle retninger etter trykket fra bombene.

- Det er tjukk røyk. Folk flykter, sa et øyenvitne, ifølge BBC. Angrepet fikk Rød-Larsen til å reagere umiddelbart. Han ringte til den israelske regjeringen og forlangte at bombingen måtte stanse umiddelbart.

Rød-Larsen er opprørt over at Israel brukte så store bomber så nær sivile områder og FN-fasiliteter, heter det i en kunngjøring fra FN-utsendingen.

Men bombene traff sine mål. Tre bomber ødela søndag politibygninger og kommandosenteret til elitestyrken Styrke 17. Salman Shaikh mener de gjentatte angrepene på sikkerhetsstyrkene gjøres for å legge press på dem til å arrestere kjente terrorister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer