Rasende Røkke

Etter det Dagbladet erfarer, mottok Kjell Inge Røkke meldingen om Økokrims etterforskning av Tønne-saken med raseriutbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omfattende etterforskningen som politiet nå har igangsatt, rammer Røkke på flere måter. Hans faste advokatkontor, BA-HR, som er sentralt i hans forretningsdrift, vil nå bli gjenstand for etterforskning. Videre vil Økokrim se nærmere på Tore Tønnes personlige forhold til Kjell Inge Røkke. Røkke vil også måtte forklare seg til Økokrim om låneavtalen og det økonomiske mellomværendet mellom seg og Tønne.

Skjelte ut Dagbladet

Kjell Inge Røkke har ringt Dagbladet flere ganger i det siste og skjelt ut både redaktører og reportere for reportasjene og kommentarene om Tønne-saken.

Grunnen til hans sterke engasjement i saken legger han heller ikke skjul på: Tore Tønne er en av hans mest betrodde menn, og etter Røkkes syn har Tønne ikke gjort noe galt. Bortsett fra Røkkes aller nærmeste medarbeidere, som f.eks. direktør Olav Revhaug i Aker RGI, har Tore Tønne vært Røkkes kanskje viktigste mann utenfor selve forretningsdriften, først og fremst som rådgiver, men også som nestleder i Kværners styre.

Helt siden Tønne som SND-sjef var med på å bevilge nærmere 50 millioner kroner til Norway Seafoods, har han hatt Røkkes tillit.

Så seint som 4. november i år ble han styreformann i Norway Seafoods Holding, selskapet han ledet da han fikk kallelsen fra Jens Stoltenberg om å bli helseminister.

Tøff vår

Den nye politietterforskningen kommer særdeles ubeleilig for Røkke. I tillegg til den krevende forretningsdriften må han også forberede seg til båtsertifikatrettssaken, som starter i Oslo tingrett 3. mars. Der er Røkke tiltalt for korrupsjon. En hel måned blir han nødt til å gjøre lite annet enn å følge rettssaken. Advokatene Ellen Holager Andenæs og Morten Garman skal forsvare Røkke.

Fra advokatfirmaet BA-HR var kommentarene ytterst sparsomme i går kveld:

- Jeg ønsker ikke lenger å gi noen kommentarer i denne saken. Min tid som kommentator i pressen tror jeg nå er over, sier seniorpartner i BA-HR, Anders Eckhoff, til Dagbladet.

BERØRES: Tidligere helseminister Tore Tønne.
BERØRES: Milliardær Kjell Inge Røkke
BERØRES: Øyvind Eriksen i advokatfirmaet BA-HR.
BERØRES: Seniorpartner i advokatfirmaet BA-HR, Anders Eckhoff.