Rasende Røkke

Etter det Dagbladet erfarer, mottok Kjell Inge Røkke meldingen om Økokrims etterforskning av Tønne-saken med raseriutbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den omfattende etterforskningen som politiet nå har igangsatt, rammer Røkke på flere måter. Hans faste advokatkontor, BA-HR, som er sentralt i hans forretningsdrift, vil nå bli gjenstand for etterforskning. Videre vil Økokrim se nærmere på Tore Tønnes personlige forhold til Kjell Inge Røkke. Røkke vil også måtte forklare seg til Økokrim om låneavtalen og det økonomiske mellomværendet mellom seg og Tønne.

Skjelte ut Dagbladet

Kjell Inge Røkke har ringt Dagbladet flere ganger i det siste og skjelt ut både redaktører og reportere for reportasjene og kommentarene om Tønne-saken.

Grunnen til hans sterke engasjement i saken legger han heller ikke skjul på: Tore Tønne er en av hans mest betrodde menn, og etter Røkkes syn har Tønne ikke gjort noe galt. Bortsett fra Røkkes aller nærmeste medarbeidere, som f.eks. direktør Olav Revhaug i Aker RGI, har Tore Tønne vært Røkkes kanskje viktigste mann utenfor selve forretningsdriften, først og fremst som rådgiver, men også som nestleder i Kværners styre.

Helt siden Tønne som SND-sjef var med på å bevilge nærmere 50 millioner kroner til Norway Seafoods, har han hatt Røkkes tillit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer