PROTESTERER: Enorme folkemengder har samlet seg i den syriske hovedstaden for å protestere mot utestengelsen av den Arabiske Liga. Foto: AFP/LOUAI BESHARA/Scanpix
PROTESTERER: Enorme folkemengder har samlet seg i den syriske hovedstaden for å protestere mot utestengelsen av den Arabiske Liga. Foto: AFP/LOUAI BESHARA/ScanpixVis mer

Rasende syrere demonstrerer mot utestenging

Store folkemengder marsjerte i Damaskus i protest mot at Den arabiske liga har suspendert Syria fra organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener av mennesker hadde møtt fram for å vise sin støtte til president Bashar al-Assad og hans regime etter at Den arabiske ligaen lørdag uventet kunngjorde at Syria er ekskludert fra organisasjonen inntil landet oppfyller punktene i fredsplanen.

Ligaen varslet også at den også vil iverksette økonomiske og politiske sanksjoner mot Syria, og organisasjonen ber medlemslandene om å trekke hjem sine ambassadører fra Damaskus.

- Folket ønsker Bashar al-Assad, ropte demonstrantene som hadde samlet seg på Sebaa Bahrat-plassen i sentrum av Damaskus. Også i Aleppo og andre byer samlet folk seg for å støtte presidenten.

Syriske myndigheter sa i begynnelsen av november ja til en fredsplan fra ligaen som blant annet innebar løslatelse av politiske fanger, tilbaketrekking av hæren fra flere byer, samt at observatører og journalister skal kunne bevege seg fritt.

Men menneskerettighetsgrupper hevder at regimet i stedet har intensivert kampen mot opposisjonen, især i byen Homs, som i flere uker har vært beleiret av sikkerhetsstyrker.

Ifølge FN har minst 3.500 mennesker blitt drept i løpet av de åtte månedene opprøret har vart.
(NTB)

Foto: AFP/HO-SANA/Scanpix
Foto: AFP/HO-SANA/Scanpix Vis mer