Rasende taxisjafør kjørte med kranglete kunde på taket i 70 km/t

Mistet lappen etter krangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En krangel med en kunde endte med anmeldelse og inndratt førerkort for en taxisjåfør i Stavanger. Han valgte nemlig å kjøre flere kilometer med kunden på taket i stort fart.

Episoden skjedde natt til langfredag i Stavanger. Politiet forteller at taxisjåføren ringte dem og klaget på kunden mens han kjørte mot politistasjonen med mannen på taket.

- Kunden har klart å holde seg fast, selv om dette har gått i relativt stor hastighet. Taxisjåføren sa ingenting om at han hadde en mann på taket da han ringte oss, så saken tok jo en ny vending da politiet kjørte ham i møte for å hjelpe ham med den trøblete kunden, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

- Når vår patrulje kommer fram, er kunden nede fra taket og ganske oppspilt etter hendelsen. Vi tar tak i dette med sjåføren og tar fra ham førerkortet. Han blir selvfølgelig anmeldt for uaktsom kjøring, dette er jo livsfarlig, fortsetter operasjonslederen.

Stor fart Han anslår at den svært uvanlige taxituren har vart i mellom seks og sju kilometer, fra bydelen Jåttå og inn mot politistasjonen i Lagårdsveien. Underveis skal sjåføren ha holdt en hastighet på opp mot 70 kilometer i timen.

- Begge partene har gitt en likelydende forklaring, så vi har ikke grunn til å tvile på at det er slik det har foregått, sier Stavik.

Han vil ikke anslå hvilke følger saken vil få for taxisjåføren - utover tap av førerkort - men sier:

- Han må nok vente seg en strengere reaksjon enn et forelegg. Det har vært snakk om et stort farepotensial.

Kranglet Bakgrunnen for saken var at kunden og sjåføren kranglet om betalingen for en taxitur. Kunden har revet av en antenne og Mercedes-stjernen på bilen, i tillegg til å ødelegge et speil, men det er usikkert om dette skjedde i fart eller i forkant av den luftige kjøreturen.

- Kunden får nok også en oppfølging av oss. Det er ikke særlig fornuftig oppførsel å legge seg på taket. Men det er eventuelt taxisjåføren som må anmelde eventuelle trusler eller skadeverk, sier operasjonslederen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram