USA-valget

- Rasende Trump ringte Murdoch

USAs president Donald Trump likte svært dårlig at Fox News i går utropte Biden som vinner i Arizona.

USA: President Donald Trump var klar på at han har vunnet Georgia, selv om opptellingen ikke er ferdig. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump skal ha blitt rasende da Fox News i går kveld lokal tid var første nyhetskanal som utropte Biden som vinner i Arizona.

Vanity Fairs Gabriel Sherman meldte i går om at en av hans kilder har fortalt at en rasende Donald Trump skal ha ringt Fox-eier, mediemogulen Rupert Murdoch og bedt Murdoch om at Fox News skulle trekke tilbake Arizona-nyheten.

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 04.12.2020 15:15Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

Det er liten tvil om at Sherman har kjennskap til det indre liv i nyhetskanalen Fox News.

I 2014 skrev han en biografien «The Loudest Voice in the Room: How the Brilliant, Bombastic Roger Ailes Built Fox News - and Divided a Country» om tidligere Fox News-sjef Roger Ailes.

Boka debuterte på niendeplass på New York Times bestselgerliste.

USA-VALG: Oddvar Stenstrøm uttrykker stor bekymring etter president Donald Trump talte i morgentimene norsk tid onsdag 4. november. Video: Dagbladet Vis mer

Skrek

Ifølge Shermans kilde skal Trump ha skreket til Murdoch i telefonen, men mediemogulen skal blankt ha avvist at Fox News ville trekke tilbake nyheten om at Biden har vunnet i Arizona.

Nyhetsbyrået AP utropte også Biden som vinner i Arizona i går, men til nå har de fleste unnlatt å utrope en vinner i Arizona, hvor Bidens ledelse over Trump er forholdsvis knapp og opptelling av stemmer fremdeles pågår.

Ifølge Sherman i Vanity Fair skal Trump og Murdoch i flere måneder ha vært i strid om Fox News´valgdekning.

USA: Det pågår mange demonstrasjoner i store deler av USA på grunn av det pågående valget. Video: AP Vis mer

- Smyger seg vekk

- I september rapporterte jeg at Trump klaget til Murdoch over kanalens meningsmåling. Murdoch har fortalt medarbeidere i flere måneder at Trump ville tape valget, skriver Gabriel Sherman.

I natt skrev Sherman følgende melding på Twitter:

«Fox går på tærne bort fra Trump som noen på en fest som smyger seg vekk fra fyren som har prompet».

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer