Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasende Trump skal ha avbrutt telefon-samtale med Australias statsminister: 
«Den klart verste samtalen hittil»

Irritasjonen knytter seg til flyktningavtale.

SINT: Med sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og sjefstrateg Steve Bannon i rommet skal Donald Trump hatt en opphetet telefonsamtale med Australias statsminister Malcom Turnbull. Foto: Pete Marovich / Pool via CNP / NTB scanpix
SINT: Med sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og sjefstrateg Steve Bannon i rommet skal Donald Trump hatt en opphetet telefonsamtale med Australias statsminister Malcom Turnbull. Foto: Pete Marovich / Pool via CNP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både CNN og Washington Post melder at lørdagens telefonsamtale mellom USAs president Donald Trump og Australias statsminister Malcolm Turnbull skal ha blitt både kortere og mindre vennskapelig enn forutsett.

- Verste samtalen hittil

Det som i utgangspunktet er en samtale mellom to nære allierte skal etterhvert ha blitt så opphetet at samtalen, som egentlig skulle vart i en time, ble avbrutt av Trump etter 25 minutter.

Trump skal på et tidspunkt ha informert Turnbull om at han hadde snakket med fire andre verdensledere den dagen, inkludert Russlands president Vladimir Putin, og at «dette er den klart verste samtalen».

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Her er hele forbudet, kort forklart. Video: CNN Vis mer

Bakgrunnen for Trumps raseri skal være at Turnbull forsøkte å få bekreftet at USA ville holde sin avtale om å ta imot 1250 flyktninger fra et mottakssenter i Australia, en avtale som ble inngått av Obama-administrasjonen.

Trump skal ha gitt uttrykk for at avtalen er ekstremt uheldig for ham politisk, og skal sågar ha anklaget Australia for å forsøke å eksportere «de neste Boston-bomberne».

Etterhvert skal Trump altså ha blitt så irritert at han avsluttet samtalen.

- Vil studere avtalen

Samtalen fant sted dagen etter at Trump underskrev sin presidentordre om det omstridte innreiseforbudet.

Mange av flyktningene det er snakk om kommer fra landene på Trumps liste.

Presidenten gjør heller ikke sitt for å avkrefte påstandene til de to amerikanske mediene. Etter at de to publiserte artiklene om telefonsamtalen tvitret Trump, som pleier å gå til angrep på medier han mener skrive noe usant, om sin misnøye med flyktningeavtalen.

«Kan dere tro det? Obama-administrasjonen gikk med på å ta tusenvis av ulovlige innvandrere fra Australia. Hvorfor? Jeg vil studere denne dumme avtalen».

Tidligere denne uka sa talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, at Trump-administrasjonen vil holde avtalen, men at flyktningene ville sjekket ekstremt nøye.

Men Trumps tweet antyder kanskje noe annet.

Vil ikke kommentere

Ifølge Australias statsminister Turnbull har Trump også forsikret ham om at USA vil ta imot flyktningene, men han ønsket ikke å gå nærmere inn på telefonsamtalen mellom de to.

- Jeg kommer ikke til å kommentere en samtale mellom meg selv og USAs president utover det vi har sagt offentlig, og dere kan sikkert forstå grunnene til det. Det er bedre at disse samtalene gjennomføres oppriktig, ærlig og privat. Hvis dere ser rapporter om samtalene så vil ikke jeg ha noe å tilføre dem, sier Turnbull.

En kilde i Trump-administrasjonen bekrefter overfor Washington Post at samtalen de to imellom skal ha vært fiendtlig, men at samtalene med andre statsledere skal ha vært «hyggelige og produktive».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling