Rasende tyrkere krever at «diktator» Erdogan går av

Titusener ute i gatene i flere byer i Tyrkia. Vil ha slutt på «islamisering»

- GÅ AV, ERDOGAN:  En tyrkisk demonstrant holder oppe klubbe og tyrkisk flagg under demonstrasjonen i Istanbul i ettermiddag. Det hele startet som en miljøprotest mot at byens grønne lunge skulle bli et shoppingsenter, men har endt opp å bli en storstilt protest i en rekke byer av landet. En rekke av demonstrantene krever at statsminister Recep Tayyip Erdogan går av. Foto: Tolga Bozoglu/Epa/Scanpix
- GÅ AV, ERDOGAN: En tyrkisk demonstrant holder oppe klubbe og tyrkisk flagg under demonstrasjonen i Istanbul i ettermiddag. Det hele startet som en miljøprotest mot at byens grønne lunge skulle bli et shoppingsenter, men har endt opp å bli en storstilt protest i en rekke byer av landet. En rekke av demonstrantene krever at statsminister Recep Tayyip Erdogan går av. Foto: Tolga Bozoglu/Epa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bråket i Tyrkia startet med en rolig demonstrasjon i Taksim-parken i Istanbul mandag denne uka, etter at flere av parkens trær ble dratt opp med rota, blant annet for å bygge et shoppingsenter.

Stadig flere demonstranter kom for å vise at de var imot at en av Istanbuls få grønne lunger skulle bli ødelagt, og i går endte det opp med voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter. 

- Det startet med at vi ville beskytte den siste biten av grønt som vi har igjen. Men vi ble gasset, vi har blitt slått og vi har blitt sendt på sykehus, sier en av demonstrantene til Al Jazeeras utsendte.

Demonstrasjoner sprer seg Flere hundre personer ligger nå på sykehus, og politiets forsøk på å få bort demonstrantene har nå endt opp i den største anti-regjeringsdemonstrasjonen Istanbul har sett på et tiår. Kampene mellom demonstrantene og politiet har fortsatt i hele dag, og har spredt seg til flere tyrkiske byer, som hovedstaden Ankara og havnebyen Izmir.

- Demonstrantene forteller oss at de er sinte over det de ser på som en egen reaksjon fra statsmininsteren og over den hardhendte behandlingen de er blitt møtt med av politiet. De er også sinte på landets media, som de mener ikke har dekket begivenhetene, sier Al Jazeeras Rawya Rageh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer