Rasende ungdom kaster steiner på israelsk politi

Et hevndrap på palestinsk ungdom.

SAMMENSTØT:  Dette bildet er fra et sammenstøt mellom israleske sikkerhetsstyrker og palestinsk ungdom i Jerusalem i dag. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB Scanpix
SAMMENSTØT: Dette bildet er fra et sammenstøt mellom israleske sikkerhetsstyrker og palestinsk ungdom i Jerusalem i dag. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

En palestinsk tenåring er drept i Øst-Jerusalem, trolig som hevn for drapene på tre israelske tenåringsgutter.

I dag har det vært sammenstøt mellom israelsk politi og palestinsk ungdom i bydelen Shuafat i Jerusalem, etter hevndrapet ble kjent.

Bortført
Israelsk militærradio melder at den palestinske gutten i 16-årsalderen ble bortført da han haiket i Øst-Jerusalem tidlig onsdag morgen.

Få timer senere ble han funnet drept i en annen del av byen. Israelsk politi etterforsker nå drapet, og ifølge militærradioen er det trolig snakk om et hevnangrep etter at tre israelske tenåringsgutter ble funnet drept.

Nyheten om drapet på den palestinske tenåringen førte til nye sammenstøt mellom israelske soldater og palestinske ungdommer i Øst-Jerusalem. Samtidig krever den palestinske presidenten Mahmoud Abbas at Israel fordømmer drapet.

— Ikke overrasket Midtøsten-ekspert Hanne Eggen Røislien er ikke overrasket over at det kommer hevnangrep.

— Det er en lang tradisjon i israelsk sikkerhetspolitikk å gå hardt ut, og mye tyder på at det vil bli en opptrapping i sammenstøtene mellom israelere og palestinere, sier hun til NRK.

Røislien, som er førsteamanuensis ved Forsvarets ingeniørhøyskole, tviler imidlertid på at israelerne vil gå til like omfattende motangrep mot palestinske mål som de gjorde under krigen på Gazastripen i 2008-2009. Til det er situasjonen i regionen alt for usikker nå.

— Israel ønsker neppe å få en stor konflikt inn på eget territorium, sier Røislien til NRK.

— Radikalt bosettermiljø De tre israelske tenåringsguttene som ble bortført fra den okkuperte Vestbredden 12. juni, ble mandag funnet døde like ved stedet der de forsvant. Tirsdag fulgte flere tusen mennesker dem til graven. Ifølge Røislien var det neppe tilfeldig at de tre som ble bortført var bosettere på den okkuperte Vestbredden.

— Gjerningsmennene har tatt noen fra et miljø som er svært radikalt. Disse bosetterne tilhører en ganske ytterliggående gruppering som også tidvis er for å bruke ganske harde og voldelige midler overfor palestinerne, forklarer hun.

Drapene på de tre har vakt enormt sinne og løfter om hevn i Israel, og statsminister Benjamin Netanyahu var raskt ute med å anklage Hamas for drapene. Hamas på sin side nekter å ha noe med drapene å gjøre. (NTB)

FUNNET DREPT:  Palestinsk ungdom er i dag i harnisk etter at en palestinsk ungdom ble drept som hevn for drapene på disse tre israelske guttene, som forsvant 12.juni. 30. juni ble de funnet døde. Foto: Handout / Reuters / NTB Scanpix
FUNNET DREPT: Palestinsk ungdom er i dag i harnisk etter at en palestinsk ungdom ble drept som hevn for drapene på disse tre israelske guttene, som forsvant 12.juni. 30. juni ble de funnet døde. Foto: Handout / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer